Аz izzadás elleni védekezés

Az év minden időszakában izzadhatunk, de főleg a nyári hónapokban kell megküzdenünk vele. Ezt senki sem tudja elmulasztani, viszont a kellemetlen szagokon és a foltokon enyhíthetünk valamennyire. A foltok eltüntetésére legjobb megoldás, ha az izzadás-gátló mellett döntünk.

Ez segíti a verejtékezést nagymértékben lecsökkenteni, bár nem tünteti el teljesen a foltokat, mégis enyhítheti megjelenésüket. Erre az alumíniumsó összetevőjének köszönhetően képes, mely a pórusok összehúzódását eredményezi. Hátránya, hogy az izzadással járó kellemetlen szagok, továbbra is megmaradnak, amire inkább alkalmazzunk dezodort. Ez az izzadásból származó szagokat elfedi, és gátolja kialakulásukat. Megtarthatjuk a jó illatunkat, viszont a foltokra már nem hatásos. Bár mindkettő hatásos egy problémára, viszont az ipari, vagyis a bolti dezodorok és izzadás-gátlók összetevőinek egészségügyi hatása egy vitatott téma. Ezek alumíniumot tartalmaznak, amit mostanság gyakran hoznak kapcsolatba az emlőrákkal és az Alzheimer kórral, viszont ezt idáig még senki sem bizonyította tudományosan.

Azok, akik szeretnek egészségesen élni, és természetes anyagokat használni, ajánlatos saját maguknak készíteni izzadás-gátlókat. Ezzel elkerülhetővé válik, hogy napi szinten még több méreganyaggal károsítjuk szervezetünket. Az interneten böngészve, számos remek házi receptet találhatunk a szagok és foltok eltüntetésére. A por-deo az egyik házilag elkészíthető szagtalanító, ami talán minden házi dezodor közül a legegyszerűbb. Bár a foltok kialakulását nem gátolja meg, viszont a szagokat nagyon hatékony módon eltünteti. Keressünk egy tégelyt, ebbe tegyünk bele 5dkg szódabikarbónát, és 10-15csepp bio illóolajat, mint a citrom, zsálya, teafa vagy levendula. Ezt hagyjuk állni egy teljes napon át, majd kezünkkel vigyük fel az érintett területre.


hunprobalazs