1 óra séta előnyös lehet az osteoarthritisben szenvedőknek

Az új kutatások megvizsgálták a fizikai aktivitás előnyeit, mint például a gyors sétát és a térbeli csontritkulással élő idősek mindennapi feladatait. Az osteoarthritisben élő idősek esetében  egy héten át tartó gyors séta segíthet az időseknek egészségesnek és fizikailag alkalmasnak maradni az idősebb korban. Az ízületi gyulladás az Egyesült Államokban a leggyakoribb arthritis.

Különösen a térd csontritkulása a 60 éves vagy annál idősebb emberek 10–13% -át érinti, és ez a százalékos arány a 40 évnél idősebbek körében akár 40-re is emelkedik. Jelenleg nincs gyógymód rá, és a kezelés gyakran fájdalomcsillapítókból vagy térdműtétekből áll, attól függően, hogy milyen előrehaladott a betegség. Egyes becslések szerint a tüneti térdelégtelenségben szenvedő 5 beteg közül körülbelül 2-nek az állapot jelentősen zavarja mindennapi életüket. Az elemzés során kiderült, hogy 1 héten át tartó mérsékelt-erőteljes fizikai aktivitás segítette a résztvevőket a fizikai képesség standard szintjének fenntartásában. Ezek a résztvevőknek például nem voltak nehézségeik a napi feladatok elvégzésében, mint például öltözködés, fürdés, séta a szobában, vagy az utcán való gyors és biztonságos átkelés.

Pontosabban, a heti edzés 85% -kal csökkentette a mobilitással kapcsolatos fogyatékosság kockázatát. A résztvevők számára egy olyan tevékenység, mint a gyors séta, mérsékelt-erőteljes edzésnek számít. A tanulmányi időszak végére az idősek 24 százaléka, akik nem vettek részt heti sétában vagy egyéb tornában, olyan lassan jártak, hogy nem tudtak átkelni az úttesten, mielőtt a közlekedési lámpák megváltoztak volna, és 23 százalékuk azt mondta, hogy nehezen tudják elvégezni a szokásos reggeli feladatok. “Reméljük, hogy ez az új közegészségügyi megállapítás egy közepes fizikai aktivitás célját motiválja” – magyarázzák a kutatók akik az időseket vizsgálták.


hunprobalazs