A 10 legokosabb kutyafajta

A kutyák az ember legjobb barátai! Ez már régóta köztudott, ezt nap mint nap számos ember tapasztalja! A kutyák hűségesek, szeretik a gazdájukat, sok esetben megértik annak gondolatait is! Rengeteg esetről olvashatunk amelyben kutyák mentették meg az emberek életét! Az is köztudott, hogy a kutyák nagyon intelligens állatok!

A CBS szerinti tíz legokosabb, legintelligensebb kutyafajtát mutatjuk be cikkünkben! Ide sorolhatóak az ausztrál pásztorkutyák, a rottweilerek, a papillonok, a labrador retrieverek, a shetlandi juhászkutyák, a dobermannok, a golden retrieverek, a németjuhászok, az uszkárok, és a border colliek! A border collie kutyák gyakran betaníthatóak például frizbizésre, ez egy nagyon magas fokon kiképezhető kutyafaj. Az uszkár egy nagyon nyugodt és tanítható kutyafaj, de nem tudja elviselni a durva fegyelmet. A németjuhász nagyon engedelmes munkakutya. Hűségesek, rendőrkutyának épp megfelelőek! Gazdáikat minden esetben védelmezik! A golden retriever szelídségéről és barátságosságáról híres. Családi kutyának nagyon előnyös, hiszen nyugodt és odaadó.

A dobermann rettentő energiával rendelkezik, nagyon lelkes és kitartó állat. A családdal lojális, magas szinten kiképezhető! A shetlandi juhászkutya valódi társa az embernek, hiszen nagyon hűséges természetű. Mindig igényel valamilyen szintű elfoglaltságot, hiszen csakis úgy tudja jól érezni magát. A labrador retriever tipikus családi kutya, nagyon jó az alkalmazkodó képessége. A papillon egy boldog és kalandos kutyafajta. A rottweiler alaptermészete nyugodt, de agresszívvé válik amint veszélyben érzi gazdáját! Az ausztrál pásztorkutya kiválóan tud juhnyájat őrizni!


hunprobalazs