A 13. a legnépszerűbb kerület

Legalábbis ami az ingatlanpiaci szereplőket illeti. Már-már hagyományosnak mondható módon 2014 augusztusában is a 13. kerületbizonyult a legnépszerűbbnek azok körében, akik költözni szeretnének a közeli jövőben. Egy friss felmérés szerint minden ötödik lakáskereső megjelölte azon helyszínek között, ahová szívesen költözne.

[adsense_id=”1″]

Az Angyalföld, Újlipótváros, Népsziget és Vizafogó városrészek egyes területeiből álló kerület a világhálón szabadon fellelhető ingatlanos elemzések szerint 2014 augusztusában is egyik elsőszámú célpontja a költözni vágyóknak. A 13. kerületi lakásokat a dobogón a VI. és a VII. kerületek követik, míg a budai oldalon inkább a XI. kerület a lakáskeresők álma. Ugyanezen kutatások arra is kitérnek, hogy az elmúlt időszakban csak a XII. és XV. kerületek népszerűsége csökkent valamelyest.

A népszerűség titka talán a kerület fekvésében keresendő, és a jellemző ingatlantípusok is kellően változatosak. A sokak által lenézett, de nagyon sokak által keresett panelházak mellett családi házakból álló sávok és új lakóparkok is tarkítják az összképet. Nevezetességei között említhető a Vígszínház, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda vagy az egykor szebb napokat is megélt Duna Plaza.

Ahogy a 13. kerületben megjelenő nyomtatott Hírnök magazin is taglalja, csak idén 750 milliós beruházások zajlottak a területen. Ezek egy része a zöldfelület növelését és szabadidős parkok fejlesztését célozta. A legfőbb figyelem viszont a Vizafogó lakótelep teljeskörű megújítására irányul, ahol a helyi lakók véleményét is figyelembe véve fejlesztik a lakókörnyezetet, ami vélhetően az ingatlanárakra is pozitív hatással lesz majd.

Borítékolható tehát, hogy hacsak extrém dolgok nem történnek a fővárosban, a 13. kerület a közeljövőben is megőrzi majd előkelő helyét a leendő lakásvásárlók toplistáján.


hunprobalazs