A Bermuda háromszög rejtélyei

Ki ne hallott volna még a Bermuda háromszögről és annak rejtélyeiről? A világunk egyik legnagyobb rejtélyéről beszélhetünk itt, amelyben persze vannak, akik hisznek, és vannak, akik szkeptikusan állnak hozzá. Na de miről is van szó pontosan?

A Bermuda háromszög egy az Atlanti-óceánon található térség elnevezése, melynek csúcspontjai Bermuda szigete, Puerto Rico és Miami. Így rajzolódik ki a vízen egy háromszög, mely területnek számos eltűnést és megmagyarázhatatlan jelenséget tulajdonítanak. Több hajóról és repülőgépről is beszélhetünk, melyek megmagyarázhatatlanul eltűntek ebben a térségben, de úgy, mintha a föld nyelte el volna őket. Olyanról is hallhattunk azonban beszámolókat, hogy az eltűnt hajó megkerült, viszont a rajta lévő utasok és legénység nem. Mintha egyszerűen kihalt volna a hajó minden magyarázat nélkül. Ugyanakkor olyan eseményekről is tudósítottak már, hogy bár végül a hajó és a legénysége is megkerült, azok mind halottak voltak, miközben semmi nyoma nem volt külső sérülésnek, vagy bárminek, ami a halált okozhatta volna.

Mindezeken felül sokszor számolnak be arról is, hogy ebbe a térségbe érve egyszerűen megbolondulnak a műszerek, vagy nem működnek, vagy hamis jelzéseket adnak, és a rádió-összeköttetés is meg-megszakad. Mindebből pedig adódik a kérdés, hogy mi is történhet a Bermuda háromszögben? Minderre számos elmélet született már, melyek némelyike űrlényekről, démonokról és más dimenziókba való átjárókról szólnak, de természetesen egyiket sem sikerült eddig bizonyítani. A kevésbé elrugaszkodott elméletek természeti anomáliákat tesznek felelősség az eltűnésekért és a többi megmagyarázhatatlan jelenségért. A teljesen szkeptikusok azonban azt mondják, hogy nem történik itt semmi megmagyarázhatatlan vagy több, mint más térségekben, egyszerűen csak erre figyeltünk fel. Másrészt pedig egy igen forgalmas térségről van szó, ahol elkerülhetetlenek a balesetek. Egyelőre tehát semmi biztosat nem tudunk. Egyet tehetünk, figyelünk, és megvárjuk, hátha történik még valami.


hunprobalazs