A bodzabogyó igazi csoda gyógyszer

A bodzabogyó gyógyhatásait fel sem lehet sorolni. Mivel igénytelen és szívós, szinte kipusztíthatatlan, tehát a fekete bodza majdnem mindenütt megél. Rengeteg pozitív tulajdonságának köszönhetően a hiedelem szerint a háznál található bodzabokor távol tartja a lakóktól a betegségeket.

[adsense_id=”1″]

A bodzabogyó kiemelten gazdag létfontosságú vitaminokban, így C-, A-, E-, B1-, B2-, B3-vitaminban, ásványi anyagokban, aminosavakban, de fehérjékben és flavonoid típusú vegyületekben is, vasban, káliumban, kalciumban, magnéziumban, foszforban és illóolajokban. Talán nem tudtad, de természetes C-vitamin tartalma duplája a citrusfélékének! A már érett bodzabogyóból kipréselt lé felettébb gazdag ásványi anyagokban, így tökéletesen alkalmas a vér tisztítására. Fogyasztható akár kúraszerűen is. Ebben az esetben két héten keresztül mindennap igyál meg belőle egy pohárnyit. Az eredményt észre fogod venni, hiszen sokkal fittebbnek érzed majd magad.

A bodzabogyó páratlan gyógyító ereje a hatóanyagok összességében rejlik. Az összhatásnak tulajdonítható az általános immunműködést serkentő és az ellenálló-képességet fokozó hatása. Kimutatták azt is, hogy fogyasztásával növekedett a gyulladások leküzdésében szerepet játszó fehérjék mennyisége, valamint jelentősen megnőtt a rákos sejtek elpusztításában szerepet játszó fehérje koncentrációja is. Különböző ideggyulladásokra bizonyítottan kedvező hatást fejt ki. Túl sok stressz, de fronthatások esetén is segít normalizálni a vérkeringést, hozzájárul a panaszok enyhüléséhez.

Ha mindez nem volna még elég, akkor eláruljuk, hogy a bodzabogyó hatékony számos influenza vírus törzzsel szemben is. Persze nem csak a különféle influenza vírusok hatását tudja gyengíteni, hanem gátol többféle herpesz vírust is, sőt még tüdőgyulladás és tüdőgyengeség ellen is hatásos lehet.


hunprobalazs