A C-vitamin rendszeres bevitelére is figyeljen!

A vitaminok létfontosságúak minden ember számára, és a hiányuk fáradtságot illetve kimerültséget okoz, ezért érdemes többet tudni arról, hogy mely vitaminokra van szüksége a szervezetnek, és hogy ezeket a vitaminokat milyen készítmények segítségével lehet bevinni a szervezetünkbe. Erről is bővebben olvashat a vitamin.dynanix.hu weboldalon ezért érdemes ide látogatni.

A C-vitamin hiányát szinte minden nap pótolni kell, de vannak olyan esetek is, amikor elég, ha a vitaminokat provitaminok formájában juttatjuk be testünkbe. A C-vitamin segít az izmok és kötőszövetek fejlődésében, a betegségektől való védelemben, az idegvédelemben és a stressztől is megóvja a szervezetet, mindemellett pedig kollagént is segít termelni. C-vitamin található például a paprikában, a káposztafélékben, a burgonyában, a citrusfélékben, a petrezselyemben, a tormában, a vajbabban és a gesztenyében is. Ha nincs meg a megfelelő C-vitamin mennyiség a szervezetben, akkor fáradtságot, ízületi fájdalmakat tapasztalhatunk valamint immungyengeséget és fogínyvérzést is okozhat.

A vitaminokat tehát minden esetben pótolni kell, de néha pedig elegendő, ha provitaminok formájában visszük be azokat a szervezetünkbe. Ilyen provitamin a sárgarépában megtalálható karotin is, amely A-vitaminná alakul át amikor eljön az anyagcsere ideje. Az emberi szervezet csak rövid ideig tartalékolja a vitaminokat, és elegendő mennyiségben önállóan csakis a D-vitamint állítja elő, de ezt is csak abban az esetben, ha napfény éri a testet. Amennyiben még ennél is több részletet és információt szeretne megtudni a vitaminokról, vagy többet tudna meg arról, hogy a vitaminok miben segítenek, mindenképpen keresse fel a vitamin.dynanix.hu weboldalt és itt azt is elolvashatja hogy mik a vitaminhiány tünetei.


hunprobalazs