A Candida gomba

A Candida gomba betegség tüneteiről el lehet mondani, hogy nem a legfájdalmasabbak, és van tőlük kellemetlenebb betegség is. Azonban érdemes tisztában lenni azzal, hogy a betegség képes tönkre tenni az ember életét, ezért ajánlott idejében elkezdeni kezelni a betegséget. Akár évek is eltelhetnek, mire felfedezi a szervezetében a candida albicans nevezetű élesztőgombát.

A candida betegséget okozó élesztőgomba lényegében minden szervezet bélflórjában megtalálható, és nem okoz semmiféle problémát. Az immunrendszer legyengülése következtében a gombák elszaporodnak, és ekkor ártalmassá válnak. A legyengülés bekövetkezhet, ha hosszú ideig gyógyszereket fogyaszt, ha hormonális kezelésen van túl, de abban az esetben is, ha stresszes életet él. A candida gomba egyik szervről a másikra terjed, és mindeközben elősegíti a bőrbetegségek kialakulását. A candida gomba okozta tünetek megegyezőek más betegségek panaszaival, ezért nehezen állapítható meg a betegség. Az élesztőgomba elszaporodása következtében jelentkezhet hangulatingadozás, hajhullás, reumás panaszok, fülzúgás, depresszió, kettőslátás.

Ha a candida bármely jellegzetes tünetét észleli, akkor ajánlott mielőbb szakorvoshoz fordulni, mivel lényegesen fontos, hogy idejében elkezdődjön a kezelés, valamint a gombák kiirtása a szervezetből. Az ilyen típusú betegségek kezelésével a bélgyógyászok foglalkoznak, tanácsolt dietetikus véleményét is kikérni, hiszen csak akkor szabadíthatja meg szervezetét a gombától, ha diétázik. A dietetikus azt fogja tanácsolni, hogy ne fogyasszon cukortartalmú, erjesztett, élesztő tartalmú táplálékokat. A szakemberek javaslatait betartva garantált, hogy a szervezetéből teljes mértékben eltűnnek az gombatelepek.


hunprobalazs