A csatornabeomlás egyértelmű jelei!

Amikor a legtöbb ember a dugulásra gondol gondol, elképzelik azokat a kellemetlen eltömődéseket, amelyek a WC-kben és a mosdókban fordulnak elő. Ezek az eltömődések fájdalmasak, de nem annyira, mint a csatornabeomlás.

Kattintson ide és olvassa el itt, hogy milyen jelei vannak a csatornabeomlásnak. Amikor a WC-készüléket nem lehet lehúzni, a fürdőszobábában megjelenhet a szennyvíz. Az igazság az, hogyha ez gyakran fordul elő, akkor a fő csatornavezeték eldugulását vagy összeomlását jelzi. Először valószínűleg észre fogja venni az összes alagsorban lévő vízvezetékben, mivel ezek a legközelebb vannak a fő csatornavezetékhez. Ha a cső összeomlik vagy eldugult, akkor a víznek nincs hová továbbmennie, így kifolyik először az alagsorba. Mivel az összes szennyvízcsatorna összekapcsolódik a fő csatornavezetékkel, amikor beomlik a főcsatorna, az hatással van minden csatornára. Ha a víz sehova nem mehet, akkor több berendezés eltömődhet. Például, ha fürdik éppen, és a víz nem folyik gyorsan, ez is egy jele lehet annak, hogy beomlott a csatorna.

Ha a csatornacső eldugul vagy összeomlik, meglepő és zavaró módon befolyásolhatja a csatornákat. Az otthoni vízelvezető csövek bonyolult tapintásúak a csatlakozásoknál, az elhajlásoknál és a kanyaroknál. Ha a szennyvízcsatorna eldugul, a csatorna furcsa hangokat, szagot vagy buborékot okozhat. Lehet, hogy azt hiszi, hogy a WC-je kísértetjárta, de ez csak a levegő, ahogy visszarohan ó a felszínre. Ha a WC hirtelen buborékolni kezd, és gyakran csinálja ezt, akkor futtassa egy kicsit a fürdőszobai csaptelepet, és ellenőrizze, hogy továbbra is a megszokott módon megy-e le a víz. Azt is észlelheti, hogy a WC-k vagy a kád lefolyójából jön egy csörgő hang, ami egyértelmű jele annak, hogy valami nincs rendben.


hunprobalazs