A fronthatásokról amit tudni érdemes

A meteorológusok a jelentéseikben minden alkalommal elmondják, hogy hideg vagy meleg frontok váltják egymást. Ezek a gyakran változó időváltozások kihatnak az emberi szervezetre is. A statisztikai adatok alapján a legtöbb ember rendkívül érzékeny a meteorológiai változásokra vagy legalábbis számtalanszor tapasztalja a hőmérséklet váltakozások emberi szervezetre gyakorolt hatását.

A meleg és hideg légáramlatok a legtöbbünkben komoly tüneteket képesek produkálni, ami a mindennapi életünket is megkeserítheti. A kutatások alapján a frontérzékenységi tüneteket a stresszel teli életmódnak köszönhetően egyre több ember tapasztalja meg. A hideg front hatásait elsősorban az ízületi és mozgásszervi megbetegedésben szenvedők érzik meg.

A meleg légáramlat esetén a tünetek elsősorban fejfájásban mutatkoznak meg, időnként akár migrénes panaszokká is fajulhatnak. Mindkét front jelentős mértékben befolyásolja a központi idegrendszer működését, így közös tünetként jelenik meg a panasz, levertség, illetve a rosszkedv érzete.

A kellemetlen hatások elkerülhetőek, ha az életmódunkon jelentős mértékben változtatunk és az életünkben kialakult stresszes helyzeteket minimalizáljuk, a szervezetünk védekezőképességét  a folyamatos vitamin bevitellel megerősítjük. Fontos, hogy napi rutint rendszeres mozgással egészítsük ki. A napi test átmozgató gyakorlatok pedig nem csak a izmainkat mozgatja át, de kedvező hatással van a kedélyállapotra is.

Fogadjuk meg a jó tanácsokat, mert a későbbiekben, még inkább megkeseríthetik az életünket a légköri ingadozások. A fronthatások egészségre gyakorolt hatásaival már rengeteg szaklap és orvosi társaság foglalkozott, rengeteg publikáció született a témában, mégis maradtak nyitott kérdések. Sajnos a kellemetlen hatásokkal szemben alig tudunk védekezni.


hunprobalazs