A fúrt kutakat érdemes karbantartani

Sok kiskertben vagy tanyán találunk az adottságoknak megfelelő fúrt kutat. Fontos szerepet játszanak az ottani épületek vízellátásában és abban, hogy az ott gazdálkodók a növényeiket és állataikat rendszeresen tudják locsolni és itatni. Sokszor előfordul, hogy egy idősebb kút már nem hozza az elvárt vízhozamot, így tisztításra szorul.

A kúttisztító szakemberek végzik a fúrt kutak kitisztítását, így biztosítva azt, hogy a régi kutak is rendeltetésszerűen üzemeljenek. A meglévő fúrt kutak igen hasznos funkciót töltenek be egy kiskertben vagy tanyán, mivel sok estben nehéz oda megfelelő ivóvizet kijuttatni, így ezek a kutak töltik be ezt a funkciót is. Sokan fúratnak egyéb locsolási és öntözési szándékkal kutat annak ellenére, hogy van bevezetve a tanyára vagy a kiskertbe ivóvíz, mivel a kútfúrás költsége egyszeri, és az onnan kapott víznek köszönhetően később többszörösen megtérül.

Amennyiben rendelkezünk fúrt kúttal, és azt szeretnénk is mindig megfelelő biztonsággal használni, érdemes időnként kúttisztító szakemberhez fordulnunk, hogy megvizsgálja a fúrt kutunk állapotát. Ha nem tudjuk azt, hogy mikor kell kúttisztító szakembert hívnunk, akkor azt kell figyelnünk, hogy csökken-e a fúrt kutunk vízhozama. Ha ez szemlátomást vagy észrevehetően lecsökken, akkor mindenképpen kúttisztító szakembert kell hívnunk, hogy fúrt kutunkat kitisztítsa. Ha nem tisztíttatjuk ki időben a kutat, akkor nem jutunk megfelelő mennyiségű vízhez, de még a szivattyú is tönkremehet, amely javítási költsége nagyon magas.

A Kúttisztító Vállalat honlapján, amely a kuttisztitovallalat.hu címen érhető el, számos hasznos információt talál a fúrt kút tisztításával kapcsolatban. Itt van lehetősége arra is, hogy felvegye velük a kapcsolatot, és egy szakember megvizsgálja, hogy a fúrt kútja miért nem hozza az elvárt vízmennyiséget.


hunprobalazs