A görögszéna, az igazi csoda növény

A görögszéna nem újdonság, hiszen Indiában, Kínába, Egyiptomban, de már az ókori Görögországban is előszeretettel alkalmazták különféle megbetegedés esetén. A növény ezekben az országokban a mai napig is fontos része a természetes gyógyításnak. Több ezer éves emlékek bizonyítják, hogy gyógyászatra használták, de a halott fáraók mellé is gyakran tettek belőle, mert úgy tartották, hogy még akár a túlvilágon is szüksége lehet rá.

[adsense_id=”1″]

A görögszénából az ókorban kenőcsöt készítettek, melyet az égési sérülések kezelésére használtak. Az antik görög és a római orvosok emellett emésztési és légzési panaszok esetén is ajánlották betegeiknek. A görögszéna felhasználása mégis Kínában volt a legsokoldalúbb, hiszen gyógyítottak vele izomfájdalmakat, epehólyagpanaszokat, sérvet, de még az impotencia ellen is alkalmazták.

Különféle tudományos kísérletek és mérések által bizonyítást nyert, hogy valóban sokoldalú alkalmazási lehetőséget nyújt a görögszéna, annak összetevői. Napjainkban számtalan gyógyszer készül belőle. Az A-, B-, C- és D-vitamintartalma rendkívül magas, nagy mennyiségben tartalmaz emellett vasat, szelént és szilíciumot is.

A görögszénából készült gyógyszereknek pozitív hatása van az emberi hormonrendszer működésére. Mivel természetes növényi ösztrogénje magas, így előszeretettel használják nemi hormonok szabályzására, vagy a tejelválasztás növelésére. Ösztrogéntartalmából adódóan hatékony a menopauza idején. Rendszeres fogyasztásának következménye lehet a mellek természetes úton történő növekedése.

A görögszéna mindezek mellett nem csak fizikai egészségünket támogatja. Látványos hatással lehet ugyanis bőrünk és hajunk egészségére is. Rendszeres fogyasztásával arcbőrünk tiszta és kisimultabb lesz, amíg hajunk szerkezete erősebbé válik, kevésbé lesz hajlamos a töredezésre.


hunprobalazs