A gyerek nem mehet üres hassal az iskolába!

Manapság a tanárok jelentős többsége bizony azt tapasztalja, hogy a gyerekek reggeli nélkül mennek el az iskolába, sőt sok diák nem eszi meg az ebédet a menzán sem. Vannak olyan gyerekek is, akiknél pedig éppen az iskolai étkezés jelenti az egyetlen lehetőséget a rendszerességre, avagy a rendszeres étkezésre, így nem szabadna azt kihagyni.

[adsense_id=”1″]

Rendkívül fontos, hogy a gyerekek rendszeresen reggelizzenek, ugyanis az éhség az iskolai teljesítményükre is nagy hatással van. Az éhes sokkal tanulók kevésbé tudnak koncentrálni az órákon, illetve a viselkedésük is rosszabb. A szervezet gyerekkorban fejlődik, még alakulóban van, ezért nem mindegy, hogy milyen ételeket, italokat fogyaszt egy kisgyerek. Gyerekkorban alakulnak ki a későbbi életmódbeli szokások, amelyeken már felnőttként sokkal nehezebb változtatni. Ügyelni kell tehát, ugyanis a mai gyerekek táplálkozását három fő dolog befolyásolja, mégpedig az otthon látott példa, az iskolai menza, illetve a reklámok.

Éhes gyerek

Éhes gyerek

Nem egyszerű megvalósítani az egészséges étkezést, ha mégis, akkor is panaszkodnak a közétkeztetők arra, hogy hiába adnak egészséges ételeket a menzán, a gyerekek azt nem eszik meg, majd otthon vagy a gyorsétteremben egy extra étkezéssel pótolják, amit kihagytak. A menzai étkezésen kívül persze az általános egészséges táplálkozásra vonatkozó irányelvek vonatkoznak a gyerekek táplálkozására is. Mégis gyakran látni már a reggeli órákban általános iskolásokat chipses zacskóval vagy csokival a kezükben, a szénsavas üdítőitalokról, energiaitalokról nem is beszélve.

Érdemes otthon készíteni reggelit a gyereknek, ugyanis amennyiben nem otthon készített reggelit eszik a gyermek, vagy nem a szülővel veszik azt meg. akkor nincs kontrollálva az étkezés. A büfé kínálata pedig mindenkor a gyermekek igényeihez, az aktuális reklámokhoz, a divathoz igazodik, amely viszont nem feltétlenül a helyes étkezésnek felel meg.


hunprobalazs