A gyermekek hamarabb gyógyulnak a koronavírusból

A járvány első négy hónapjában a COVID-19-es gyermekek többsége 26 országban klinikailag jól teljesített a felnőttekkel összehasonlítva. “Adataink 131 tanulmányból származnak, és 7.780 olyan beteget foglalnak magukban, akik gyermekkorban vannak – mondta a vizsgálat vezető szerzője, Alvaro Moreira.

“A tanulmányban beszámolunk a leggyakoribb tünetekről, számszerűsítjük a laboratóriumi eredményeket és leírjuk a COVID-19-es gyermekek képalkotó tulajdonságait” – mondta Dr. Moreira. “Ezenkívül összefoglaljuk az alkalmazott kezeléseket, és kezdeti pillantást vetünk egy-egy olyan betere is, akik megfeleltek az USA betegségkontroll és megelőzési központjának (CDC) a multiszisztémás gyulladásos szindróma kritériumainak.” A leggyakoribb tünetek, hasonlóan a felnőtt lakossághoz, láz és köhögés voltak. Ezeket a gyermekpopuláció 59% -ában és 56% -ában találták meg. 233 egyénnél a múltbeli kórtörténet szerepel, és e csoportban 152 gyermek rendelkezett károsodott immunrendszerrel vagy szívbetegséggel küzdött. A kiváló eredményekkel rendelkező gyermekek száma meglepte a kutatócsoportot. “Noha gyermekek esetében a betegség súlyos formáiról hallunk, ez nagyon ritka körülmények között fordul elő” – mondta Dr. Moreira.

A legnagyobb tanulmány, amelyet elvégeztek ezzel kapcsolatban egy 2572 betegből álló tanulmány volt, amelyről az USA CDC COVID-19 csapata számolt be. Az olyan gyerekek esetében, akik COVID-19 betegségben szenvedtek, az abnormális laboratóriumi intézkedések magukba foglaltak olyan gyulladásos markereket, mint a kreatin-kináz, az interleukin-6 és a prokalcitonin. Szerencsére csak kevés beteg estében találkoztak a gyerekkori multiszisztémás gyulladásos szindrómájának bevonásával. Betegségük párhuzamos volt a COVID-19 felnőtteknél tapasztalt szélsőséges formáival.


hunprobalazs