A gyermekláncfű, mint rákölő hatással rendelkező gyógynövény

Azok körében nem túl közkedvelt, akik inkább a makulátlan pázsitot részesítik előnyben, ám most szolunk egy pár szót annak érdekében, hogy megváltozzon a véleményük.

Ma már több tudományos bizonyíték is szolgál arra, hogy alátámassza, hogy ebben a sárga virágú kis növénybe nagyon sok gyógyerő szorult. Nagyon gazdag vitaminokban és ásványokban, főleg a kálium tartalma kimagasló. A növény serkenti az epe áramlását, és a máj tisztításában is nagy szerepet játszik. Segíti a szervezetben található zsír lebontását, és magas vízhajtó hatással rendelkezik. Ám, ami igazán különlegessé teszi ezt a kis gyógynövényt, hogy a legújabb kutatások szerint a pitypang visszaszorítja a rákos sejtek növekedését és azok invazív viselkedését számos ráktípusnál. Továbbá a tudósok már korábban jóváhagyták a gyermekláncfű kivonat hatékony oxidatív stressz gátló hatását. 2010-ben Olaszországban a kutatók, több fűszernövényt és gyógynövényt tanulmányoztak, köztük a gyermekláncfüvet is.

Köztük volt még a kurkuma, articsóka és a rozmaring is, majd arra a következtetésre jutottak, hogy ezeknek a növények hasznosak lehetnek a modern orvoslásban. Az orvostudomány lassan kezdi elfogadni, hogy a természetes étrend-kiegészítők pozitív hatással vannak a rák gyógyításában. A pitypangból készített tea, illetve főzet jótékony hatással lehet az emésztésre, immunrendszer erősítő, étvágytalanság esetén is alkalmazható. Továbbá vese és epekő panaszoknál, reuma, cukorbetegség és tisztításra is hatásos. A növényt minden esetben szárítva alkalmazzuk, legfőképpen a szárát, illetve a gyökerét. Az ebből készült teákat kúraszerűen ajánlott fogyasztani, 6-8 héten keresztül, reggel és este egy-egy csészével.


hunprobalazs