A hangfalszett választás tudnivalói

A hangfalszett kiválasztásában elsősorban azoknak lehet szükségük segítségre, akik még soha nem telepítettek ilyen rendszert a saját otthonukba. A minőségi megoldások kedvelői a sounds-good.hu webáruházban megtalálhatják azokat a termékeket, amelyek a legmagasabb minőséget képviselik.

Fontos meghatározni, melyik szobában szeretnénk elhelyezni a hangfalszett rendszerét. Sajnos a legtöbben nem engedhetjük meg magunknak, hogy a zenehallgatásra külön szobát tartsunk fenn, így rendszerint a nappaliban vagy a saját szobánkban helyezzük el a kialakított rendszert. A nappali esetében szinte minden esetben túlzsúfoltság jelentkezik, ezért érdemes a helytakarékos megoldásokat részesíteni előnyben. Alapvetően kétféle elhelyezésről beszélhetünk, amelyek kifejezetten helytakarékosak; az egyik megoldás az úgynevezett álló hangsugárzók használata, amelyek kényelmesen, könnyedén és igény szerint elhelyezhetők a nappaliban. A másik megoldást a falra szerelhető dobozok jelentik.

A kiválasztásnál arra is érdemes figyelmet fordítani, hogy milyen hangdobozokat választunk. Az egyik legelterjedtebb megoldást a zárt hangdobozok jelentik, ezek általában kis mérettel rendelkeznek, de a méretezési hibákra kifejezetten érzékenyek. Hátrányként meg kell említeni a gyenge basszust, ami miatt sokan inkább mellőzik a használatát. Természetesen azt is el kell mondani, hogy ez a „gyenge” basszus még mindig több mint elegendő egy társasházban. Elterjedőben vannak az úgynevezett bandpass hangdobozok is; ezek a megoldások elsősorban arról nevezetesek, hogy erőteljes basszussal rendelkeznek, viszont a zárt rendszerhez hasonlóak ezek is érzékenyek a méretezési problémákra s hiányosságokra. Vásárlás során érdemes kikérnünk a szakember véleményét.


hunprobalazs