A három legjobb fegyver az izzadás ellen

Az izzadás embertől függően változó lehet, van, aki nagyon rosszul viseli a nyári forróságot, sőt még télen is izzad, és vannak olyan, akik a tavaszi és nyári időszakot is nagyon jól viselik.

Az izzadás egy természetesen természetes jelenség, amely elengedhetetlen a szervezetünk egészségének a megőrzése érdekében. Szerepet játszik a testhőmérsékletünk szabályozásában és egyes anyagcserék kiválasztásában is. A túlzott izzadékonyságnak számos kiváltó oka lehet. Találkozhatunk olyanokkal, akiknél ez természetes hajlam, és olyannal is, hogy fáradság, idegesség, menopauza, magas hőmérséklet, vagy éppen bizonyos betegségek okozzák, mint pl. pajzsmirigy-túlműködés, alacsony vércukorszint, illetve a láz is okozhat átmeneti izzadást. Ez nagyon kellemetlen lehet hiszen nedves foltok jelenhetnek meg a ruhánkon és erős testszag is társul mellé. A fokozott verejtékezés az egész testfelületünket érintheti, de korlátozódhat a tenyérre, talpra és a lágyéki részre. Ezeken a helyeken a bőr különböző elváltozásait figyelhetjük meg, mint, hogy berepedezett, hámlik és felpuffadt. Főként az ilyen részeken keletkeznek majd a későbbiekben a kellemetlen szagok.

A lábizzadás ellen hatékony lehet az ecetes-vízben való lábmosás, és a hideg-meleg vízzel való tusolás is. A következő tipp, a dezodorok használatának a korlátozása. Ma már számtalan különféle terméket találunk, melyek csökkentik az izzadást, és a kellemetlen szagok kialakulását. Ám nagyon sok dezodorban található alkohol, amely kiszárítja a bőrt és az kirepedezik, majd fertőzések alakulhatnak ki, amely szintén kelletlen szagokkal járhat. Továbbá csökkenthetjük az izzadást a bő, lenge, légáteresztő ruhák és cipők használatával. Mindenképp kerüljük a gumi, műbőr és a műszálas termékeket.


hunprobalazs