A házi mozi hangfal

A jó házimozi hangfal egyes mozik hangtechnikáján is túllép, így saját lakásunkban bármikor megkaphatjuk a felejthetetlen filmélményt. A népszerű 5.1-es mellett az 5.0-ás, a 7.0-ás és 7.1-es szettek is elérhetőek bárki számára, akinek igazán fontos a kimagasló hangminőség. Akár koncertfilmet is nézhetünk színpadközelségi színvonalon, a hang-, center- és mélysugárzóból álló hangfal-rendszer biztosítja a technikai hátteret, hogy az első sorban érezzük magunkat.

A tiszta hangzást biztosítja

A hangfal a hangszórókat zárt térbe helyezi. Nemcsak mechanikusan rögzíti, de az akusztikus rövidzár és az egyenetlen frekvenciamenet is elkerülhető a házi mozi hangfallal. Vagyis a hangminőséget egy jó kialakítású rendszerrel bebiztosíthatjuk. A zárt hangdoboz alapvetően nem az erős basszust nyújtja, abban az esetben inkább basszreflex hangafalt érdemes vásárolni. A házi mozi legfontosabb tulajdonsága, hogy tiszta hangzást biztosít. A kiváló minőségű készülékeknél nem is kérdéses sem a tartósság, nem a kifinomult hangzás. Az elsőrangú keresztváltók és jó kivitelezésű alkatrészek kivételesen jó érzékenységet garantálnak. A decibelszámot vegyük első helyre, amikor a házi mozi hangfal választékot pörgetjük át, ugyanis sokkal fontosabb, mint a rendszer terhelhetősége. Lényeges a watt-érték, azonban a maximális hangerő az érzékenységet jelentő decibellel pontosabban bemérhető.

Ebből áll a hangfal szett

A házi mozi térbeli hangzást biztosít azzal, hogy több hangfalat kapcsol egybe. A szettben megvásárolható hangfalak adott esetben 5 vagy 7 hangfalat hangolnak össze. A Dynaudio Emit 5.0-as házimozi két pár hangsugárzóból és egy centersugárzóból áll. A Dynaudio Emit 7.0 darabjai között a hangsugárzók típusai térnek el, de ugyanígy egy középen rögzített hangfallal egészül ki. Az 5.1-és és 7.1-es szetteket a mélysugárzó teszi egyedivé!
Tiszta hangzás csak jó minőségű házi mozi hangfallal érhető el!


hunprobalazs