A herefájdalom előjelei és okai

A herefájdalom előjele lehet az impotenciának és sajnos a meddőségnek is. Ha sportsérülés során fájdalmat érez, az általában magától elmúlik, viszont akkor orvoshoz kell fordulni, amikor krónikus fájdalom lép fel. A herefájdalom általában valamilyen alapbetegséggel együtt jelentkezik, ez az amit előbb kezelni kell, de minél előbb orvoshoz fordul, annál hamarabb tudnak nekilátni a kezelésnek.

A herefájdalom és előjelei komolyak is lehetnek. Az egyik kiváltó oka lehet a herecsavarodás is, ami azt jelenti, hogy a herezacskóban megfordul a here és így korlátozódik a vérellátás, és a szövetek is kezdenek elhalni. Emellett a herefájdalom más fertőzésekre és gyulladásokra is utalhat, ha gyermekről van szó, akkor például utalhat mumpszra, vagy a sérv nyomása miatt is alakulhat ki fájdalom a herékben. Sajnos a daganat lehetőségét sem lehet kizárni, vagy éppen a vesekövet. Ha időben elmegy orvoshoz, akkor még van remény a kezelésre, viszont minél tovább halogatja annál nagyobb lesz az impotencia, illetve a meddőség kockázata. A herefájdalom mellett felléphetnek olyan tünetek is, mint a láz, a vagy a fokozott vizelési inger.

Ha vizelési problémákat tapasztal a herefájdalom mellett, akkor érdemes egy urológushoz fordulni, aki vérvételt, vizeletmintát és egyéb vizsgálatok kérhet. Miután megtalálták a problémát, megkezdődhet a gyógyszeres kezelés, vagy súlyosabb esetekben a műtéti beavatkozás. Amennyiben további információkat szeretne megtudni a herefájdalomról, érdemes lehet fellátogatnia weboldalunkat a belvarosiorvosicentrum.hu-t. Ha kérdéseket szeretne feltenni vagy időpontot kérne, vegye fel bátran a kapcsolatot barátságos ügyfélszolgálatunkkal az info@boc.hu e-mail címre írva, vagy tárcsázhatja a +36 30 870 74 27 telefonszámot is, és mi minden kedves páciensünk rendelkezésére állunk.


hunprobalazs