A kertrendezés alapszabályai

A tavasztól késő őszig terjedő hónapokban, ha tehetjük, a szabadban töltjük időnket. A kirándulások, hétvégi fürdőzések és nyaralás mellett azonban az sem mindegy, hogy az otthont övező közvetlen környezet milyen állapotban van. Nem véletlen, hogy egyre többen igyekeznek minden kényelemmel ellátott kertet kialakítani.

Ehhez ma már minden szükséges eszközt, felszerelést beszerezhetünk a barkácsáruházakban. Nem mindegy azonban, hogy milyen minőségben történik a kertépítés. Akár saját magunk is megoldhatjuk a kerti tó vagy a sziklakert kialakítását, hiszen az interneten rengeteg információ és tipp található ehhez. A térkövezés helyes tereprendezéssel és előkészítéssel időtálló minőséget képviselhet, ráadásul tetszés szerinti mintázatban lerakhatóak a térkövek. Abban az esetben, ha a természetes megoldások híve, akkor az autóbejáróhoz a gyeprács bizonyul a legjobb választásnak. A növények, nagyobb gyökérzettel rendelkező bokrok és fák telepítésekor mindenképpen ajánlott ügyelni arra, hogy a földben hol húzódnak a csövek. A gyökérbenövés akár csőtöréshez és komoly anyagi károkhoz is vezethet, így a csövek környékére maximum a füvesítés ajánlott. A kertrendezés során nem hiányozhat a sütögetésre, grillezésre alkalmas helyszín kialakítása sem, ez ugyanis hangulatos összejöveteleknek, családi programoknak adhat otthont.

Ne feledkezzünk meg az árnyékolásról sem, ugyanis a tikkasztó nyári napokon sokszor csak úgy elviselhető a meleg, ha rendelkezésünkre állnak mobilizálható napernyők, vagy napvitorla teszi stílusossá, és persze árnyékossá a teraszt. Reneszánszukat élik a konyhakertek, ahol a frissen termett zöldség és gyümölcs íze bizony nem fogható a máshol kaphatóakhoz. A meleget jól tűrő szobanövényeket is érdemes nyáron kitelepíteni, hiszen a napsütés és a friss föld nélkülözhetetlen számukra.


hunprobalazs