A kezek is árulkodhatnak a betegségekről

Szeretnél még többet tudni arról, hogy milyen egészségi állapotban vagy? Nézd meg a kezeidet! Az ujjak és a körmök még idejében figyelmeztetnek arra, ha valami nincs rendben a szervezetedben!

[adsense_id=”1″]

Ha az ujjak duzzadtabbak a szokásosnál, pajzsmirigy probléma állhat a háttérben. Természetesen előfordulhat, hogy a puffadtságuk csak alkalomszerűen – repülés után, meleg hatására – jelentkezik, de ha tartósabbá válik, érdemes megvizsgáltatni a pajzsmirigy működését.

Az ujjak bárminemű eldeformálódása ízületi problémára utal. Ha ennek első jelét észrevesszük, lépjünk, mert a deformitás életre szóló lehet! Az ízületi gyulladás kísérő jelensége a fájdalom, így könnyebb a betegség felismerése.

A vashiányt és a vérszegénységet gyorsan le tudjuk tesztelni az ujjainkon. Tenyerünket felfelé fordítva helyezzük bal kezünket nyugalomba, majd a jobb kezünk mutatóujjának körmével nyomjuk meg a bal kezünk egyik ujját. Ha utána a vér azonnal visszaáramlik a nyomás helyére, nincs gond, de ha ehhez több idő kell, érdemes a vaspótlásról gondoskodni.

Ha az ujjbegy az utolsó ujjperchez képest látványosan kiszélesedik, lehet, hogy a szív vagy a tüdő nem működik megfelelően. Ha ezekben a szervekben a keringés mértéke csökken, a szövetek lágyabbak lesznek, ez okozza az ujjbegy megnagyobbodását.

A körmökön lévő pirosas, barnás színű, szálkaszerű vonalak apró vérzések, melyeket az agy vagy a szív keringésében fennálló fertőzések során keletkező vérrögök válthatnak ki. Ha felfedezzük ezeket a vonalakat és mellé még be is lázasodunk, mielőbb forduljunk orvoshoz!


hunprobalazs