A kezek is megérdemlik az ápolást

Arcunkat, testünket napi rendszerességgel kenegetjük, miközben az egyik legtöbb igénybevételnek kitett testrészünket, a kezünket, sokszor kifelejtjük a mindennapos szépségápolásból. Pedig a kéz bőre gyorsabban is öregszik, ezért fokozott odafigyelést igényel.

A napszemüveg a szemünket védi a káros napsugaraktól, a krémek az arcunkat és a testünket, de a kezünket a legtöbbször semmi. Vezetés közben akár órákon át ki van téve közvetlen napfénynek és annak ártalmas hatásának. Ha a tenyerünket le is töröljük, hogy ne ragadjon, a kézfej védelméről gondoskodjunk legalább 30 faktoros krémmel.

Az arcradírok csodát képesek művelni a kezekkel. Finoman dörzsöljük át őket, majd langyos vízzel mossuk le a radírt, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítsuk. Ezt akár kétnaponta érdemes elvégezni. A hidratáló krémeket azonban naponta használjuk, sőt, akár naponta többször is. Lefekvés előtt a legjobb, hiszen éjjel garantáltan nem mossuk le, így van idejük beszívódni.

Aki mesterséges krémek helyett természetes megoldást keres, válassza a növényi olajokat. Az olíva-, a lenmag- és a tökmagolaj fantasztikus bőrápoló és egyben bőrvédő hatással rendelkeznek. Naponta kenjük át vele kezünket, hogy az kellő védelmet kapjon és visszanyerje puhaságát.

A gyakori mosogatás a kéz bőrének egyik legfőbb ellensége. Aki gép helyett kézzel mosogat egy nap akár többször is, még több figyelmet kell, hogy fordítson a kezére. A mosogatószerek nagyon szárítják a bőrt és elősegítik annak ráncosodását. Mosogatás után ezért gondoskodjunk a hidratálásról.


hunprobalazs