A konyhai mosogató lefolyó karbantartása

A házon belül az egyik legmocskosabb területnek a konyhai lefolyó számít, mivel ezen a területen rengeteg szennyeződés telepszik meg.

A konyhai mosogató lefolyó karbantartásáról még többet olvashat erre a linkre kattintva. A dugulás igazán meg tudja keseríteni az ember mindennapjait, miközben ennek elkerülésére mindössze némi elővigyázatosságra. A konyhai lefolyó ugyanis nem képes mindent elnyelni, hiába szeretnénk azt hinni. Ha viszont mégis ebben a hitben ringatjuk magunkat, akkor érdemes egy pumpát is oda készíteni a mosogató mellé, mivel valószínűleg gyakran szükségünk lesz rá. A konyhai lefolyó ádáz ellenségei a zsír, olaj, tojáshéj, különféle ételmaradékok. Ugyanakkor a tisztítószerekkel is óvatosan kell bánni, ugyanis nem hiába van rajtuk feltüntetve, hogy konyhai vagy fürdőszobai használatra javasolják használatát. Az ismert mondás, miszerint a kevesebb több, ebben az esetben is igaz. Mivel a túlzott tisztítószer használat lerakodással és dugulással is járhat.

A zsír és az olaj lefolyóba öntése hatalmas hiba, ezt lehetőleg kerüljük el. Ugyanakkor az sem mindegy, hogy milyen a víz hőfoka, hisz ez is szerepet játszhat abban, hogy a tisztítószerek milyen mértékben oldódnak fel. A mosogatás során a tányérokról távolítsuk el az ételdarabokat. Apróságnak tűnhet, de sokat számít! A konyhai mosogató hosszú, problémamentes használatához érdemes havi egy alkalommal átfertőtleníteni a lefolyót szódabikarbónás-citromos vízzel. Így nem csak tiszta lesz a lefolyó, de egyben illatos is. Ennyi áldozatot igazán megéri meghozni, hogy ne kelljen fél órákat kínlódni a pumpával az eldugult lefolyó miatt. Továbbá a lefolyószűrő alkalmazásán is érdemes elgondolkodni, hisz segítségével kis esélye van a dugulás kialakulásának.


hunprobalazs