A kültéri dugulások kialakulása

A különféle csapadék elvezető rendszerek, a kerti folyókák, az aknák és udvar összefolyóknál legtöbb esetben a dugulást a belemosódó por, a sóder, a sár, továbbá a falevelek és faágak okozzák. A dugulás elkerülése érdekében, így fontos a megfelelő fedelek, rácsok használata, illetve, hogy ezek mindig legyenek a helyükön, és időnként tisztítsuk is ki őket.

[adsense_id=”1″]

A gyökérzet okozta dugulás gyakori probléma, amikor sokszor kell a duguláselhárítás XI. kerület csapatának a segítsége. A nagyra növő, így jelentős gyökérzetet fejlesztő fák csatorna nyomvonalra ültetését éppen ezért érdemes többször is megfontolni, mert a későbbiekben biztosan gondunk lesz vele. Azok az ingatlanok, melyek nem rendelkeznek közmű csatorna bekötéssel, persze épp úgy nincsenek biztonságban, mivel az udvari emésztők és szennyvíztartályok szintjének folyamatos ellenőrzésének elfelejtése szintén gond lehet.

A duguláselhárítás XI. kerületben akkor is szükséges lehet, ha az aknába bevezető csőszájat eléri a kommunális szenny, az visszatorlódik, és lerakódik. Itt bizony nem midig sikeres a hagyományos spirálos technológiával történő duguláselhárítás, avagy sokkal hatásosabb a magasnyomású mosatás, avagy a profi segítség.

Ha a csatorna eldugult, ha a gyökérzet rossz irányba fejlődött, akkor hívja a duguláselhárítás XI. kerületi csapatát és már sietünk is a segítségére!


hunprobalazs