A kutyavezényszavak fontos szerepet játszanak a kutyanevelésben

A kutyát már nagyon régóta hűséges társai az embernek. Minden kutyatulajdonos ismeri azt az érzést, amikor hazaér egy fárasztó nap után és kedvence izgatottan várja otthon. A jó nevelés és az odafigyelés nagyon fontos, ahhoz, hogy egy egészséges, vidám és jókedvű legyen kedvencünk.

A kutyavezényszavak  nagyon fontos szerepet játszanak a kutya nevelésében. Mielőtt úgy döntünk, hogy gazdái leszünk egy kutyának fontos tudnunk, hogy gazdinak lenni nem egy egyszerű feladat. Minden kutyatulajdonos számára fontos, hogy négylábú barátja, hallgasson rá és figyeljen az utasításokra. Minden gazdi meg tudja tanítani kutyáját néhány olyan alap vezényszóra, amellyel teljesítik a az adott parancsokat. Mivel a kutyák is egymás között testjelekkel kommunikálnak, igy a gazdik is sokszor testjelekkel adják át az információt. Sokat könnyít a betanításnál, ha jutalomfalatokat adunk kedvencünknek.

A betanítás elején sokat számít , hogy milyen hangsúllyal mondjuk ki a vezényszavakat. Ha erélyesebben szólunk rá, akkor tudja, hogy nem csinált jól valamit és ha vidáman, játékosan mondunk valamit neki, akkor tudja, hogy ügyes volt és jól végezte el a feladatot. Az első és talán legfontosabb  vezényszó az „ül”, amelyet sok kutya már egy egyszerű gesztusból, testjelből is megért ( kar felemelése). Segíthet, az is, hogy minél hamarabb  megtanuljon hallgatni az ül vezényszóra, ha a hátsó felét lenyomjuk. Mikor sétálni visszük kutyánkat és hagyjuk szabadon bóklászni, tudnia kell, hogy a „gyere” vezényszó arra utal, hogy oda jöjjön mellénk. Gyakori vezényszavak még a „fekszik”, a „marad” és az „engedd el”.

Látogasson el a nemharapok.hu weboldalra, ahol rengeteg mindent megtudhat a kutyafajtákról, azok neveléséről, szokásairól stb. Fontos, hogy informáltak legyünk és tudjuk, hogy részesítsük a legjobb nevelésben őket.


hunprobalazs