A legfinomabb csokifajták a világon

Legtöbben, akik szeretik az édességet, azok mindegy, hogy tej csoki, fehér csoki, ét csoki, mogyorós vagy éppen karamell. A lényeg, hogy édes legyen. A csoki azon kívül, hogy finom még jótékony hatással is lehet a szervezetünkre.

Mi most elvégeztünk egy kutatást és az alapján felállítottunk egy listát a világ legfinomabb csokijairól. A csokoládé igen hosszú múltra tekint vissza, ugyanis már a maják imádták. Igaz, akkor még italként fogyasztották, hidegen, zsírosan, keserűen chilivel és más fűszerekkel megbolondítva. Miután 17. és a 18. században Európába került a kakaóbab sokakat meghódított és különféle formában kezdték el fogyasztani. A világon számtalan fajta csokoládét ismerünk, mi most azok közül igyekeztünk a legfinomabbakat kiválasztani, melyek mindenki számára könnyedén elérhetőek. Az egyik helyezettünk a Milka Luflée. Amely a finom tejescsoki izét hordozza magában, melyet egy légies megjelenéssel ötvöztek. A csoki hozza a már jól megszokott ízt, ám a töltelék teljesen más, ugyanis légbuborékok találhatóak meg benne. Ezeknek a kis levegőcelláknak köszönhető az, hogy igazán könnyedé teszi ezt az édességet.

Az ínyenceknek ajánlom figyelmébe a Boci csoki egyik különlegességét, amely a barackos és kekszes változat. A Boci csoki az üzletek polcain már 1927 óta megtalálható. Első ránézésre egy egyszerű csokiról beszélhetünk, ám az íze igazán különleges. A töltelékként megtalálható barack és keksz darabok jó sűrűen megtalálhatóak, így igazán gazdag íz élményt nyújt. A következő jelöltünk szintén igen régi motorosnak nevezhető, ugyanis a német csokit 1932-óta gyártanak. A Ritter Sport nevezetű csokinak számos fajtáját ismerjük, melyek mind nagyon különleges ízvilágot hordoznak magukban. Az örök klasszikus mogyorósán át a karibi hangulatot idéző kókusz töltelékig minden megtalálható.


hunprobalazs