A leghatékonyabb gyógynövények

Sokszor nem is tudjuk, hogy milyen értékes növények vesznek körbe bennünket a kertünkben, illetve a környezetünkben. A gyógynövényeket gyakran alábecsülik, de a hatásuk sokkal erősebb annál, mint azt általában gondolnák.

A gyógynövények nem csak azért hasznosak, mert széles körben nyújtanak megoldást, hanem mert természetes anyagok. Persze mellékhatásaik ezeknek a növényeknek is lehetnek ezért érdemes mindig utánajárni, hogy melyik milyen panaszokra ajánlott. A Máriatövis egy tüskés, lila virágú növény, melyben olyan antioxidánsok illetve szilibinin, melyek erősítik a máját. Továbbá méregteleníti és regenerálja. Ráadásul a zsírmáj ellen is nagyon hatékony. A Kaszkarabokor gyökerét már időtlen idők óta használják, mint egyik legbiztonságosabb hashajtó. Ennek a gyógynövénynek a gyökere általában 8-12 órán belül fejti ki hatását. Székrekedés és aranyér esetén is különösen ajánlott. Ám gyerekek részére csak orvosi konzultáció után megengedett a fogyasztás. Az Útifű nagyon magas rosttartalommal rendelkezik.

Az egy kanál maghéjat 2dl vízben elkeverve ajánlott fogyasztani. Ajánlott székrekedés, emésztési problémák esetén és a bélbolyhokon való lerakódások letisztítására is ajánlott. Továbbá jótékony hatással van a koleszterinszint és a vércukorszint csökkentésére, valamint tisztítja a nyirokrendszert. A Bojtorjánt hosszú ideje vértisztítóként használják. Illetve teaként fogyasztva vízhajtó és izzasztó hatással rendelkezik. Nagyon magas az antibakteriális és a gombaölő hatása, ami miatt sokszor használják bőrproblémák esetén. A legfőbb hatóanyagai között megtalálható az inulin, a nyálkaanyagok, illóolajok, csersav, a szitoszterol, és az antibakteriális gombaölő anyagok.


hunprobalazs