A leghíresebb decentralizált applikációk (dAppok)

Képzeljen el egy olyan alkalmazást, amely nem működik semmilyen kiszolgálón, de világszerte használja több ezer számítógép teljesítményét, és olyan üzleti automatizálási szoftver vezérli, amely biztosítja, hogy egy adott paraméter teljesül, és csak akkor hajtható végre egy funkció.

Ez egy decentralizált alkalmazás – vagyis  egy dApp, amint azt néha rövidítik, és ebből több ezer elérhető letöltésre. A közel 9 millió aktív felhasználóval rendelkező böngésző, a Brave megpróbálja fejjel lefelé fordítani az online hirdetési modellt azáltal, hogy a fogyasztóknak vezető szerepet ad. Az alkalmazás új értéket hoz létre a reklámvilágban, ezért is használják olyan sokan nap mint nap. A listán legalább egy játékot mindenképpen érdemes megemlíteni. Az EOS-Dynasty, amely közel 12.000 napi felhasználóval rendelkezik, és azt állítják, hogy ez az első szerepjáték amely a blokkláncon alapul.

A játékosok három „hőst” vagy harcosat hozhatnak létre, akik harcolhatnak, hogy tapasztalatokat szerezzenek, és hatalmukban valamint képességeikben növekedjenek anyaggyűjtéssel, felszerelések kovácsolásával stb. A játékos elnyerheti a Three Kingdoms Token (TKT), korlátozott kriptovalutát (ami nem haladhatja meg az 1 milliárd összeget), amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy okos szerződés alapján két piacon anyagi vagy profit osztalékot szerezzenek. MakerDAO: Az Ethereum blokklánc-platformon működő decentralizált hitelszolgáltatás, és a MakerDAO támogatja a Dai-t, egy stablecoint, amelynek értéke az amerikai dollárhoz van kötve. Marta Piekarska-Geater, a Hyperledger ökoszisztéma igazgatója szerint bárki használhatja a MakerDAO-t egy biztosítékkal fedezett adósságpozíció (CDP) megnyitásához, az ETH (Ethereum kriptovaluta) biztosításához és sok máshoz is.


hunprobalazs