A legintenzívebben illatozó szobanövények

Számos csodálatos szép és mutatós szobanövény közül lehet válogatni a virágüzletekben, így ha szeretnéd otthonod egy kicsit feldobni, szeretnéd azt szebbé tenni, akkor kedvedre tudsz válogatni a csodás növények között. Ha a cél viszont az, hogy egy adott virág ne csak szép, de lehetőleg minél illatosabb is legyen, ami mondjuk jól jön, hiszen illata elnyomhatja az olyan kellemetlen szagokat, mint a cigaretta füst, akkor most ismert meg a legillatosabb szobanövényeket!

[adsense_id=”1″]

A liliom nem csak odakint, hanem a lakásban is tökéletes szépség, ami nem utolsó sorban bódító illatával is kényezteti a lakókat. Ami még mellette szól, hogy a tartása igazán egyszerű, csupán két dologra kell odafigyelni. Mivel magasra növő lágy szárú növényről van szó, így nem árt valamilyen támasztékot biztosítani számára. A másik dolog, hogy a liliomnak erőteljes, egzotikus illata van, ezért elég csak keveset tartani belőle, nehogy erőteljes fejfájás jelentkezzen.

Liliom

Liliom

A levendula ugyancsak remek választás, hiszen nem kell, hogy drága, és nagyon igényes növény ahhoz, hogy lakásod csodálatos illatok tárháza legyen. A levendula amellett, hogy az illata elképesztően kellemes, még egy sor remek tulajdonsággal is bír. Először is nincs ismert betegsége, sőt még a kártevők is elkerülik, illetve egyes rovarokat a többi, a közelében lévő növényektől is távol tart. Nem igényel sok törődést, félárnyékban, és napos helyen is jól érzi magát, de még a szárazságot is kiválóan tűri.

Ha Te is inkább az édes illat kedvelői közé tartozol, akkor számodra tökéletes választás lehet a rózsa normál és mini kivitelben is. Kedvedre válogathatsz a színek és az aromák között, ha e növény mellett döntesz. A rózsa nem csak illatozik és szép színes, de még a formálást is jól tűri, avagy még kis rózsafát is nevelhetsz belőle. Tudni kell viszont, hogy hajlamos a tetvesedésre!


hunprobalazs