A legismertebb paradicsomfajták

Számtalan fajtával és finom ízvilággal nem kérdéses, hogy a paradicsom tökéletes kiegészítője bármilyen ételnek. A paradicsom rendkívül sokoldalú, és kiválóan alkalmas grillezésre, sütésre és pirításra, de nyersen is igazán egészséges.

Függetlenül attól, hogy húsos vagy kicsi, a paradicsomok tele vannak antioxidánsokkal, így mindenkinek rendszeresen kellene paradicsomot fogyasztani. Nézzünk most meg néhány paradicsomfajtát. A koktélparadicsom például igazán ropogós és különféle színben kapható, ráadásul ezekből van édes és csípős is. Sűrűbb bőrének köszönhetően a koktélparadicsom főzéskor megtartja húsos textúráját, így nagyszerű kiegészítőként szolgál a vacsora fő ételéhez – sütőben is sütheti őket, vagy bedobhatja a tészta közé. Ezek a paradicsomok kiválóan alkalmasak arra is, hogy nyersen tálalják őket. A piros beefsteak paradicsom a paradicsomok királya. A piros Beefsteak paradicsom nagy és húsos, sok lével, ezért ideális arra, hogy alapjául szolgáljon friss szószokhoz és mártásokhoz.

A piros Beefsteak enyhe íze tökéletesen kiegészíti az ételeket, anélkül, hogy túl erőteljes lenne. Remekül kiegészítik a klasszikus hamburgert vagy a BLT-t, sőt akár magukban is fogyaszthatja őket nyersen. A paradicsom szerelmeseinek kedvence a cseresznye paradicsom, amely az egyik legváltozatosabb paradicsom. Piros, narancssárga, sárga és lila fajtáival ezek a paradicsom főzés egyik fő alkotóelemei, színt és ízt adva minden ételnek. Az édes és keserű cseresznyeparadicsom főzhető, grillezhető és szárítható – és ha tényleg nem tud betelni velük, akkor nyersen is kiválóak. Ezeken kívül ott van még a zöld beefsteak paradicsom, a roma paradicsom és a heirloom paradicsom, amelyek szintén nagyon finomak és nagyon könnyen feldobják az egyszerű fogásokat is.


hunprobalazs