A legjobb építészeti stílusok

Az építészet változatos és szebbnél szebb stílusokkal és mozgalmakkal formálódott az évek során, amelyek gyakran a világ minden tájáról származnak, alkalmazkodva a különböző éghajlati viszonyokhoz, tájakhoz és kulturális igényekhez.

Itt vannak a legnépszerűbb építészeti stílusok. A klasszicista építészet olyan stílusú épületet jelent, amely a klasszikus görög és római építészet újjáéledésekor jött lére, 1750 körül kezdődött és a 18. és 19. században virágzott. Míg a görög újjászülető építészet klasszikus elemeket alkalmaz, például oszlopokat korinthoszi részletekkel, addig a neoklasszicizmust a teljes és gyakran nagy léptékű klasszikus dolgok teljes méretű újraéledése jellemzi. A görög újjászülető építészetét az 5. századi ősi görög templomok szimmetriája, aránya, egyszerűsége és eleganciája ihlette. Az Egyesült Államokban a görög újjászületés 1825 és 1860 között elérte a legnagyobb népszerűséget, és az első meghatározó nemzeti építészeti stílus lett az Egyesült Államokban, amikor az ország keleti partjától a nyugati partig terjedt, miközben az állami fővárosi épületek is, például bankok, templomok, városi sorházak, galériaházak és déli ültetvényházak nyomán ilyen görög stílusúak lettek.

A Bauhaus építészet a Walter Gropius (1883–1969) által a 20. század elején alapított befolyásos német iskolából származott, amelynek utópisztikus célja egy radikálisan új építészeti forma és formatervezés kialakítása volt, amely elősegítette a társadalom újjáépítését az I. világháború után. A képzőművészet, kézművesség, tervezés, építészet és technológia jellemzi, és a Bauhaus elősegítette a racionális, funkcionális tervezést, amely egy formát ölel fel, egy funkciót követ. Nem minden Bauhaus épület néz ki egyformán, ám általában megtagadják a díszítést, hogy az egyszerű, ésszerű, funkcionális tervezésre összpontosítsanak. Egyszerű geometriai alakzatokat, például a háromszöget, a négyzetet és a kört is gyakran használják.


hunprobalazs