A legjobb hazai élményfürdők

Amikor a legjobb élményfürdőket emlegetjük, akkor sokszor a rangsorolása azon múlik, hogy milyen nagy és hány medence található meg a komplexumon belül.

A hazánkban található legtöbb élményfürdő egyik igen nagy előnye, hogy termál víz található meg bennük. Így nem csak élményt biztosítanak az ott tartózkodók számára, hanem az akár jótékonyan is hathat a szervezetükre. A mi listánkon első helyen található a Bükfürdő Gyógy és Élménycentrum áll. Amennyiben a nyári szezont vesszük alapul, akkor 32 medencével és 7 csúszdával várja a kedves látogatókat. 2018-ban ünnepelte a fürdő az 50 éves fennállását, amely nemrégiben modern épületekkel bővült. A fürdő terültén belül megtalálható szaunavilág, illetve tágas és kellemes terek melyek a kényelmes pihenést biztosítják. Második helyen egy szegedi fürdő található mégpedig a Napfényfürdő Aquapolis. Az ország legújabb élményfürdő komplexuma, melyet 2010-ben nyitottak meg.

A fürdő minőségéről az is árulkodik, hogy az országon belül elsőként kapták meg a fogyasztóbarát tanúsítványt. Nem csak magyar, de nagyon sok román és szerb fürdőt is fogad. A fürdő terültén 15 medence található meg, ahol 9 csúszda található bent, illetve 4 darab a fürdő terültén kívül. Ahhoz, hogy eldöntsük, hogy melyik fürdő a legszimpatikusabb még egy virtuális séta is a rendelkezésünkre áll. Harmadik helyre egy debreceni fürdő került, mégpedig az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő. Ez a fürdő a debreceni nagyerdő szívében található meg egy 66nm átmérőjű kupolacsarnokban. Nagyon dús trópusi növénnyel várja a kedves fürdőzőket az év minden napján. A fürdő területén belül megtalálható 17 medence, illetve rengeteg csúszda is. A fürdőhöz tartozik egy hotel is, amely egy üvegfolyóson keresztül közelíthető meg.


hunprobalazs