A legjobb indonéz ételek

Nagyon biztos vagyok abban, hogy hallottál Indonéziáról, vagy talán néhányan úgy gondolják, hogy Bali valahol Indonézia közelében van, és azt gondolta, hogy ez egy saját ország. Lehet, hogy az egész azért van, mert az indonéz kultúra sokszínűsége késztette minket (vagy néhányan) így gondolkodni.

Olyan sokféleképpen lehet felfedezni Indonéziát, és ha kevés ideje van arra, hogy valóban utazzon a gyönyörű Indonéziába, megteheti az ÉLELMISZER ízlésével! A Satay hús nyárs, amelyet szén felett főztek. Ezeket a lédús nyársat általában rizzsel süteményekkel (ketupat), földimogyoró szósszal tálalják, a teljes satayra öntve. Ez egy nemzeti étel, amelyet az utcai árusok árusítanak, és Indonéziában az egyik legismertebb étel. Gyakorlatilag mindenhol jelentősen addiktív. Marha Rendang: Ez az étel a Szumátra Padangból származik. A Padang ételek fűszereiről és ízvilágáról híresek. Mindenképpen ki kell próbálnia a Beef Rendang-ot. Valahogy hasonlít a marhahús curryhoz, de a húsleves nélkül. Nagyra értékeljük ezt az ételt, mert örökkévaló főzni, hogy ezt a gyengédséget kihozzuk a marhahúsból. Próbáld ki ezt a Padang jóságot, és tudatd a világgal, milyen finom! Sült rizs:  Azt hiszem, ez az étel nem igényel további bevezetést. Az indonéz sült rizs és hírneve vihar által vette át a világot. Nem ért egyet?

Szó szerint mindenki kipróbálta a sült rizst életének egy pontján, és ez a legversenyképesebb étel odakint. Keverheti zöldségekkel, csirkével, marhahússal, tenger gyümölcseivel, bármi is lehet, amire gondolsz. Az indonézsült sült rizs különbözik az édes, sűrű szójaszósznak, az úgynevezett kulcstartónak, amelyet pácolt uborka és sárgarépa díszíti. Nasi Goreng-t (sült rizs) Indonézia nemzeti ételének tekintik. Nasi Rawon: A Nasi Rawon egy Kelet-Jávából származó marhapörkölt étel. A Rawon ízesítésű és mély, fekete színű, keluak-dió felhasználásával. Ízben gazdag. Ezt az ételt leginkább egy tál rizzsel élvezhetik. Fincsi és kiadós ugyanakkor. Tudja meg magát.


hunprobalazs