A legjobb kamerával rendelkező telefonok

Most egy világot élünk, ahol a legjobb fényképezővel rendelkező telefonok gyakran jobb eredményeket nyújtanak, mint a  profi fényképezőgép, ami a táskájában van. Ezek a zsebben is elférő telefonok képesek lesznek fantasztikus képek és videofelvételek készítésére szinte bármilyen helyzetben, és nem igényelnek lencséket vagy beállításokat.

Az iPhone 11 Pro hármas kamerarendszere az élen áll a mai szabványok szerint, és nem rendelkezik minden riválisának harang és sípoló hangjaival. Mint minden iPhone kamera, ez is egyszerűen működik – és minden helyzetben ragyogóan működik. A színek, a hangok és az expozíció mindhárom kameránál megegyeznek, de az Apple visszafogott megközelítése a képfeldolgozáshoz valóban megkülönbözteti az iPhone 11 Pro-t versenytársaitól. Ahol a Huawei és a Samsung kedvelt telefonjai hajlamosak agresszív HDR-felvételek készítésére, élesítésére és zajcsökkentésre is, az iPhone képei valósághűbbnek tűnnek, és soha nem mutatják a túlzott feldolgozás jeleit.

A Huawei P30 Pro-ról csak szépeket lehet mondani – ez egy kamerás telefon, amely mindent tartalmaz: remek fényképezés gyenge fényviszonyok között, hihetetlen zoom képességek (ötszörös optikai zoom) és nagy teljesítményű specifikációk. A központi képminőség alapján azonban a P30 Pro-t csak az iPhone 11 Pro győzi le. A Huawei kétszeresére csökkentette a képfeldolgozást, és ez azt mutatja, csak nem mindig jó módon történik. Míg a HDR, amely megőrzi az állandó pixel kiemelkedő részleteit, technikai szempontból lenyűgöző, néhány nagy kontrasztú felvételt kissé síknak láthat, míg az agresszív élesítés és a zajcsökkentés néhány felvételt kissé tönkre tehet. Ne tévessze meg, ezek viszonylag kis jelentőségű problémák, amelyek általában csak a 100% méretű képek megtekintésekor válnak nyilvánvalóvá, ám ezek a részletek elválasztják a legjobb kamerás telefonokat a többitől.


hunprobalazs