A legjobb koktélok pezsgőből

A pezsgőt, ha magában fogyasztjuk akkor az már önmagában is egy kiváló ital, ám ezt még számos módon tudjuk fokozni. Mi most ehhez adunk segítséget.

Az ünnepek alkalmával ,ha valami igazán különlegessel szeretnénk meglepni a vendégeinket, melyek látványosak és finomak is egyben, akkor a pezsgő egy igazán jó alapanyag lehet. Az egyik ilyen ital, amely igen jó választásnak bizonyul az nem más, mint a Mimoza. Melyhez csak pár alapanyagra lesz szükségünk és máris kész a finom koktél. Szükségünk lesz 12 cl pezsgőre, 5cl frissen facsart narancslére és még 1,5 cl Orange Curacao-ra. Nagyon egyszerű elkészíteni, nincs más dolgunk mint a narancslevet és a Curacaót összekeverni, majd felönteni pezsgővel. A következő koktél a Champagne Cocktail melynek elkészítéséhez szintén pár alapanyagra lesz szükségünk. Vegyünk 12 cl pezsgőt, 3cl brandyt, egy kockacukrot és még hat csepp Angostura keserűt.

Az elkészítésének a folyamata a következő: tegyünk egy kockacukrot a pohár aljára, és öntsük rá a 6 csepp keserűt, vagyis annyit amennyit a cukor felvesz. Majd ezt követi a brandy és a pezsgő. Amennyiben egy igazén különleges koktéllal szeretnénk meglepni a vendégeinket, akkor Blue Bird vagy a Kir Royal lehet a tökéltes választás. Az előzőhöz semmi másra nem lesz szükségünk, hogy egy különleges italt összehozzunk, mint a pezsgőre és a Blue Caraco likőrre. 15 cl pezsgőhöz adjuk hozzá 5 cl likőrt. A Kr Royal elnevezésű ital 15 cl liter pezsgő és 3 cl classis vegyületéből készül. A classis az nem más, mint egy francia fekete ribizli likőr. A pezsgős koktélok lényege mindig abban rejlik, hogy a pezsgőt mind alapanyagot utoljára kell hozzáadni. Minden más hozzávalót előbb kell a pohárba helyezni, így tudunk igazán szép koktélokat kapni. Jó szórakozást kívánunk és jó iszogatást!


hunprobalazs