A legjobb sapkatípusok

A sapkák sosem kapnak annyi szeretetet, mint a cipők vagy a kézitáskák. Talán azért, mert félreértik őket? Tehát elérkezett az idő, hogy elmagyarázzuk a különbséget a fedora és a panama kalap között, és azt, hogy miért is jók a sapkák, kalapok. Mint a tökéletes fülbevaló pár vagy a megjelenést összekötő kézitáska, egy megfelelően kiválasztott sapka ugyanolyan érzést kínálhat. Legközelebb, amikor az outfit kissé unalmasnak tűnik, fűszerezze fel valamelyik általunk említett sapkával vagy kalappal.

Baseball sapka. A név abból a szövet sapkából merült fel, amelyet eredetileg a baseball játékosok viseltek, de most  találni belőlük rengeteg stílust és színt. A kalap meghatározó tulajdonságai: állítható heveder hátul, valamint egy kifelé mutató íves perem. Ez a fajta sapka tökéletes viselet lehet szoknyával és nadrággal is. A kötött sapka a legfunkcionálisabb sapka mind közül, ráadásul még egy irodába is megfelelő viselet lehet. A kötött sapkát, vagy „beanie”-t többféleképpen lehet viselni, lazábban, és teljesen ráhúzva a fülekre, attól függően, hogy mennyire fázik. A svájcisapka a következő amit mindenképp említenünk kell.

Ez egy fiatalos sapka, amelyet már nemcsak a francia karikatúrák számára tartanak fenn, hanem a Gucci és a Dior márkáknak köszönhetően bejutott a népszerű divatlexikonba. A svájcisapka nagyon jól fel tud dobni egy szoknyás szettet például. A vödör kalapot is érdemes megemlíteni. Miután a vödör kalapok megjelentek a Dior 2019. őszi/téli kifutóján, a 90-es évek tartozéka visszatért és úgy tűnik, egy ideig marad is. A vödör kalap bármilyen anyagból készülhet, gyapjútól kezdve a PVC-ig, és ez tökéletes kis sapka lehet télen vagy nyáron. A panama kalapok és fedorák első pillantásra ugyanolyannak tűnhetnek, ám a különbség az anyagban van. A fedora mindig filcből készül, míg a panama kalapok könnyűszövött anyagokból készülnek.


hunprobalazs