A legjobban kereső írónő

Időről időre változnak az olvasási stílusok, így azok az írók akik nem abban a közkedvelt műfajban írnak ami épp menő, akkor el is felejthetik, hogy felkerülnek erre a listára. Ám az is meglepő lehető sokak számára, hogy sokszor az sem elegendő, ha egy író bestsellereket ír.

A listán melyen azok szerepelnek, hogy kik a legjobban kereső írók sok olyannal találkozhatunk, akiknek már bebetonozott helyük van. Ezek pedig a következők: Danielle Steel és Stephen King. Mindkét író 1947-ben született és 1973-ban jelentették meg az első regényüket. Steel vagyona ezen a listán jelen pillanatban az ötödik helyre elég, még King csak a tizedikre helyre került fel. Talán nem sokakat lepünk meg azzal, ha azt mondjuk, hogy az első helyen egy olyan írónő áll, aki az elmúlt években nagyon sok házasságot befolyásolt a könyveivel. Elmondhatjuk róla, hogy nők millióit ejtett rabul az ezüst nyakkendő. Ő pedig nem más, mint E. L. James. Aki 95 millió dollárral áll a lista élén. A sikerhez A szürke ötven árnyalata című könyv vezette el, amely rövid időn belül az egész világon ismertté vált.

A könyvet nagyon sok háziasszony restelt levenni a polcról, viszont az e-könyv elhozta az igazi sikert. Melynek köszönhetően mindenkihez könnyedén eljuthatott. A listán a következő helyen James Petterson áll. Ugyanis az lemúlt évben a megkeresett vagyona több, mint 90 millió dollár. Őt egy igen gyors lecsengésű jelenség taszította le a trónról, mint a lakossági erotika. Ám a jövőre tekintve Petterson újra a csúcson fog zárni. Ugyanis Amerikában minden tízedik keménykötésű könyv az ö nevéhez köthető. Ugyanis már nem csak a felnőtt thrillerek, hanem már a young adult könyvek között is kezdi átvenni a hatalmat. A harmadik helyre Suzanne Collins került, aki mindössze 55 millióval büszkélkedhet. Őt Az éhezők viadal című trilógia tette igazán gazdaggá.


hunprobalazs