A legkeresettebb autómárkák a világon

Az elmúlt időszakban egy biztosítótársaság járt utána annak, hogy a magyar emberek melyik autókat választják a leggyakrabban. Az elmúlt években Magyarországon a BMW autók voltak a legkeresettebbek, ám nézzük, hogy a legújabb kutatás alapján a világon melyik márkára adták le a voksukat legtöbben.

Az eredmény talán nem lesz olyan meglepő, mint azt a legtöbben gondolnák. Az élen az ázsiai autók vezetnek, amely többek között annak is köszönhető, hogy ezek az országok rendelkeznek a legnagyobb népességgel. A tavalyi év felmérései alapján 171 országot vettek alapul, melynek eredményeként a Toyota került ki nyertesül. A 171 országból összesen 57 országban toronymagasan vezet az élen. Többek között ide kell sorolni USA-t, Kanadát, Ausztráliát, Új-Zélandot, Dél-Afrikát, Finnországot, és még a Fülöp-szigeteket is. A listán második helyen a német márka, vagyis a BMW áll. Ez a márka 171 országból 25 országban áll az élen. Míg a Mercédesz csak a harmadik helyre futott be. Ám nem sokkal maradt le a BMW-től, hiszen 23 országban választották legtöbben ezt a márkát. Ám a listán egzotikusabb autók is megtalálhatóak, mint pl. Lamborghini, illetve a Tesla is néhány országban első helyen végzett.

A legutolsó helyekre került a Pagani márka, illetve a Chysler sem sokakat hozz lázba. Szintén nem nagy sikernek örvend, vagy talán csak nem túl ismert a Honda luxusmárkája, amely az Acura. A legújabb felmérések alapján itthon a BMW is lecsúszott az első helyről. Amely talán több oknál fogva is indokolt. Így a magyar emberek körében a legkeresettebb autómárka 2018-ban a Ford lett. Amely cseppet sem meglepő, hiszen ár érték arányban nagyon jó autókat vásárolhatunk meg, melyek még elég jó küllemmel is rendelkeznek. Ugyanis a BMW már sokkal magasabb árfekvésű autó.


hunprobalazs