A legnagyobb tévhitek a kozmetikumokról

A kozmetikumok kiválasztása előtt több szempontot is figyelembe kell venni, de elsősorban a kozmetikumok minősége az, ami igazán számít, hiszen nem mindegy, hogy milyen terméket viszünk fel az arcunkra. Manapság rengeteg tévhit kering a különböző kozmetikumokról, ez pedig könnyen megvezeti az embereket, akik lehet hogy végül olyan terméket vásárolnak meg, ami káros, vagy nem felel meg a bőrtípusuknak.

Az első és egyik legnagyobb tévhit az, hogy külön kell használni nappali krémet nappalra, éjszakai krémet pedig éjszakára. A nappali krémek azért lennének valójában nappali krémek, mert tartalmaznak fényvédőt is, viszont sok esetben a nappali krémek ezt nem tartalmazzák, így nem sok különbség van a nappali és az éjszakai krémek között, csupán, annyi, hogy míg az éjszakai krémek zsírosabbak és erősebbek, addig a nappali krémek inkább lágyabbak, és gyorsabban fel is szívódnak. Nappalra tehát mindenképpen fel kell kenni egy réteg fényvédőt is a nappali krém fölé, különösen akkor, ha a termék amit használ nem tartalmaz magában fényvédőt.

Az is tévhitnek számít, hogy egy termék vásárlása esetén mindenképpen meg kell venni az egész termékcsaládot, hiszen a TV-ben is úgy reklámozzák a termékeket, hogy csak akkor hatásosak, ha az egész termékcsaládot megveszi. Ez viszont igazából csak a termék gyártójának jó, hiszen nem számít az, hogy mennyi terméket vásárol meg egy családból, inkább az a fontos, hogy az adott termék milyen összetevőket tartalmaz. Éppen ezért egy termék választásánál minden összetevőlistát nézzen át, és azt a terméket válassza ki egy termékcsaládból, amelyik a legkevesebb káros összetevőt tartalmazza, és amely az ön bőrtípusához illik. Érdemes tehát odafigyelni arra, hogy milyen kozmetikumot választunk, mert ha mellé választunk az komolyan károsíthatja arcbőrünket.


hunprobalazs