A legnépszerűbb házstílusok

Ön tudja, hogy mi a kedvenc házstílusa? A kérdés megválaszolásához jól kell ismernie a legnépszerűbb építészeti stílusokat. Ezek a házstílusok alkotják a külvárosok és belvárosok területeit az elmúlt pár száz évben, és most közelebbről megismerkedhet velük.

A viktoriánus építészet a tervezés korszakára utal, nem pedig egy adott stílusra. A viktoriánus házakat az 1800-as évek elejétől az 1900-as évek elejéig építették Victoria királynő uralma alatt. Mivel a korszakot általában a középosztály és a növekvő jólét köti össze, ezek a házak általában nagyobbak és kifinomultak. A gyarmati stílusú házak a 17. századra nyúlnak vissza, és ezeknek a házaknak számos változata van. Mindegyik stílust a korai amerikai telepesek befolyásolták származási országuktól függően, és az otthonok általában szimmetrikusak és valamiféle dormer jellegűek.

A kézműves stílusú otthon a 20. század elején jött létre a kézműves mozgalom során. Ezek a házak különös figyelmet fordítanak a természet ihlette anyagokra és motívumokra. Gyakran használnak természetesen tónusú fatermékeket, geometriai ólomüveget, valamint számos beépített anyagot. A kézműves stílusú otthon színpalettája olyan árnyalatokat tartalmaz, mint az erdőzöld, rozsdás narancs és a természetes barnák. Préri: Ezt a stílusú otthont először Frank Lloyd Wright, egy innovatív építész hozta létre. A házakat a természettel való kapcsolatuk ihlette, és sok kézműves részlettel voltak felszerelve, mint például az egyszerű faipari termékek, ólomüveg és beépített bútorok. Ezt a háztartási stílust nagymértékben befolyásolta a kézműves mozgalom, ám ez különbözik a kézműves stílusú otthonoktól. Ezek tehát a legnépszerűbb házstílusok, valamint ezek mellett ott van még a cape cod stílus is, amely szintén nagyon népszerű manapság.


hunprobalazs