A legnépszerűbb úti célok ősszel

Franciaország: A listát egy ideje már a franciák vezetik, ugyanis országukat mintegy 83 millió turista keresi fel évente. Persze kétség nem fér hozzá, hogy a legnépszerűbb úti cél a „Fények városaként” emlegetett Párizs, amely elsősorban az amerikai és ázsiai turistákat vonzza tömegével, de a magyarok is imádják. Párizs mellett a másik népszerű cél Normandia és Bordeaux. Az utazókat még az sem rettenti vissza, hogy a franciák nem szívesen szólalnak meg az anyanyelvükön kívül még angolul sem.

[adsense_id=”1″]

Amerikai Egyesült Államok: Bár az USA-ra 16 millióval kevesebb turista kíváncsi, mint a romantikus Franciaországra, a legtöbb pénzt azért mégis csak itt költik a látogatók. Az év első négy hónapjában összesen 126 milliárd dollártól szabadultak meg a vendégek az Államokban. A legtöbb turista Európából és Ázsiából érkezik. A legmenőbb célpont pedig természetesen a Grand Canyon, New York, San Francisco és a Maci Laci híres lakhelye, a Yellowstone Nemzeti Park, de a tengerpartok is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Őszi úticélok

Őszi úticélok

Kína: Kína még csak mostanában kúszott fel ilyen előkelő helyre a toplistán. A 2008-as pekingi olimpiai játékok sokat dobtak az ország népszerűségén a világjárók körében. Az sem túl meglepő, hogy Peking mellett Sanghaj a másik fő attrakció, és persze a Kínai Nagyfal. A legtöbb turista az érintetlen kínai természetért is rajong, ugyanis az ország számos kis falva a civilizációtól elzárva épp olyan, mint amilyen volt háromszáz évvel ezelőtt is.

Spanyolország: Mint Franciaország esetében, úgy Spanyolország látogatói is jobbára az Európai Unió országaiból érkeznek. Noha az ország épp csak egy apró töredéke Kína területének, körülbelül ugyanannyi turistát vonz évente. Az ország ezt gyönyörű déli tengerpartjainak is köszönheti, melyek népszerű nyaraló-célpontok májustól októberig, míg a városok közül Barcelona, Madrid és Sevilla vonzzák a legtöbb turistát.


hunprobalazs