A magas páratartalom ártalmas

A nálunk is nagyon kedvelt orchideák igen szépen növekednek és virágoznak, amennyiben a levegőnek emelkedett a vígőz tartalma. Az efféle virágoknak igen kedvező 60-70 %-os relatív páratartalom.

Az emberi szervezetre már kevésbé van jótékony hatással a magas páratartalom. Ma már egyre több otthonban, munkahelyen odafigyelnek az optimális érték kialakítására. Egyre többen vannak tisztában azzal, hogy egészségi állapotunkra nagymértékben hat az ideális páratartalom elérése. Számos légúti, asztma, allergia megbetegedések mögött ez az ok bújik meg. Az ilyen légkörben gyorsan elszaporodhatnak a különböző élősködők, gombák amelyek egészségkárosító hatásai ismeretesek az orvostudományban. A falakon megjelenő penészfoltoknak sokan üzennek hadat a különböző vegyszerekkel, falfestékekkel és számos más módszerrel, de sok esetben a magas páratartalom megszüntetése adja a kedvező megoldást.

Párátlanító

Párátlanító

Ahhoz, hogy a sok gond okozójaként ismert penészt megszüntessük, a levegőt ideális 45-55% értékűre kell csökkenteni. A szakemberek ezért fejlesztették ki a páramentesítő eszközöket, amelyekkel megvédhetjük ruháinkat a dohtól, falainkat a penésztől, de legfontosabbként egészségünket a betegségektől. Kortól, nemtől függetlenül problémákat okozhat a levegő minősége, de csecsemőknél, időseknél fokozottabb odafigyelést tanácsolnak a szakértők. Tegyen saját és családja egészségéért, tájékozódjon a különböző párátlanító készülékekről, hogy a magas páratartalom az orchideáknak kedvezzen, de Önnél ne legyen ártalom!


hunprobalazs