A magnézium hatása a szervezetünkre

A mai rohanó világban a statisztikai felmérések szerint a nők 63 %, míg a férfiak 54 % szenved álmatlanságban. Amely legalább hetente két alkalommal jelentkezhet.

[wp_ad_camp_1]

Mindezek ellenére csak minden huszadik emberből csak egy fordul orvoshoz a panaszaival. Ám nem érdemes félvállról kezelnünk ezt a problémát, mivel nagyon komoly következményekkel járhat. A folytonos alvászavar teljes mértékben beárnyékolja a mindennapjainkat és még károsan is hathat az egészségünkre. Ezek mellett nem is beszélve a munkahelyünkön nyújtott teljesítményünkről, melyet nagyban befolyásolhatja. Insomniaról, vagy másnéven alvászavarról, akkor beszélhetünk, ha huzamosabb időn keresztül esténként csak forgolódunk, hosszú órákon keresztül és nem tudunk elaludni, vagy, ha éjszakánként sokszor felébredünk.

Ezen felül az is álmatlanságnak nevezhető, ha túl korán ébredünk. Továbbá az is alvásproblémákra utalhat, ha reggelente úgy érezzük, hogy nem volt pihentető az éjszakai alvás felszívódó készítményeket válasszuk. Többek között érdemes még megemlíteni, hogy a magnézium szedése. Általában ehhez a problémához legtöbben úgy állnak hozzá, hogy majd elmúlik és idővel jobb lesz, ám van erre könnyebb megoldás is. Hiszen a magnézium számos jótékony hatással van a szervezetünkre, és minimálisan nyugtató hatással is rendelkezik. A leghatásosabbnak akkor bizonyul, ha a bőrön keresztül kihat a szívritmus zavart szabályozására is. A stressz és a feszültség is nagyban kihatással lehet az álmatlanságra, továbbá a depresszió egyik tünete ként is jelentkezhet ez a probléma. A magnézium nagyon jó hatással lehet az idegsejtjeink egyensúlyba helyezésére, így ennek következményeként megtud nyugodni a szervezetünk. A magnézium szedése kifejezetten ajánlott a nők és az idősek részére.


hunprobalazs