A magnéziumhiány rossz hatással van a szervezetre

A szervezetnek vitaminokra és ásványi anyagokra is szüksége van ahhoz, hogy megfelelően működjön. A magnézium is egy ásványi anyag, amely nélkülözhetetlen a szervezet számára, hiszen rengeteg mindenért felelős, mint például az izmok és idegek megfelelő működéséért, a vérnyomás szabályozásáért, stb.

A magnéziumhiány rossz hatással van a szervezetre. A szervezetben lévő magnézium legnagyobb része a csontokban tárolódik és több mint 300 különböző biokémiai folyamatban van szerepe. Több tényezőtől is függ, hogy kinek mennyi magnéziumra van szüksége, mint például az életkortól, nemtől, stb. Fontos tudnunk, hogy melyek azok a jelek, amelyek a szervezet magnézium hiányára utalnak. Az első és leggyakoribb tünet az izomgyengeség, izomgörcsök, fájdalom, stb. Az idegrendszeri problémákat is gyakran okozhatja a magnéziumhiány. A szorongás, fáradékonyság, álmatlanság, stressz, mind lehetnek a magnéziumhiány okai. A kalciumon kívül magnéziumra is nagy szüksége van a csontok és fogak egészségéhez. A hosszú távú magnéziumhiány a csontok elgyengüléséhez, sőt akár csontritkuláshoz is vezethet. A vérnyomás egészséges fenntartásához nélkülözhetetlen a kellő magnézium mennyisége.

A szívritmuszavar is kialakulhat ha nem jut elég magnéziumhoz a szervezet. Az inzulinrezisztencia szintén a magnéziumhiánnyal kapcsolható össze. Azok az emberek, akik nem jutnak elég magnéziumhoz sokkal fáradékonyabbak, nehezebben tudnak lefogyni és sokkal könnyebben gyarapodik a súlyuk. A hormon egyensúly hiánya gyakran a magnéziumhiányára utal. A férfiaknál a tesztoszteronhiányt a nőknél pedig túlzott tesztoszterontermelődést okozhat. A fenti problémák észlelése esetén legjobb ha rendszeresen fogyasztunk magnézium táplálékkiegészítőket.


hunprobalazs