A marketing szövegírás lényege

Hogyan keltsük fel az emberek érdeklődését az eladásra szánt termékeink iránt? Ez a kérdés bizony már jó-néhány évtizede foglalkoztatja a kereskedelemben tevékenykedőket. A manapság népszerűnek számító, a világon mindenütt közismert márkák gyártói valamikor szintén a nulláról kezdték a produktumaik ismertetését.

Be kell azonban látnunk, hogy bármennyire is próbálunk ódzkodni a média befolyásától, mindannyiunk életében volt legalább egy olyan szakasz, amikor igenis aszerint választottunk terméket, hogy halottunk-e már az adott márkáról a rádióban vagy a televízióban. Bár a médiából kétségtelenül nem mindig kapunk valós információkat, mégis, ezen reklámok gyakori ismétlése egyfajta bizalmat ébreszt az emberben a termék iránt. Mindez persze csak akkor következik be, ha a reklám jól ki lett találva, képi- és hangi világa elég meggyőző a nézők és hallgatók számára. No de lássuk, hogy mi van akkor, amikor mindössze írásban van lehetőségünk valaminek növelni a népszerűségét. A marketing szövegírás lényege pontosan ez lenne. Az első és legfontosabb szempont egy ilyen iromány esetén az, hogy felkeltsük az olvasó érdeklődését már az első néhány szó segítségével.

Ha sikerült megszereznünk az emberek figyelmét, akkor a következő kulcsfontosságú lépés az, hogy röviden, tömören és kifejezően jellemezzük a terméket, hogy a potenciális vevők szemében nagy-vonalakban körvonalazódjon, hogy mit is szeretnénk nekik eladni, valamint fontos, hogy ezzel egy-időben olyan szinten keltsük fel az érdeklődésüket, hogy minél hamarabb hozzá akarjanak jutni az általunk kínált áruhoz. Azért azt érdemes tudni, hogy az, hogy az emberek kíváncsiak a termékeinkre még önmagában kevés a sikerhez hosszútávon. Nem elég ugyanis, ha az áru érdekesnek tűnik, a cégnek hitelességével bizalmat kell gerjesztenie az emberekben. Ha mindezt szeretnénk megvalósítani, akkor fordítsunk nagy gondot arra, ahogyan fogalmazunk, hiszen a szöveg figyelemfelkeltő kell legyen, mivel csak így érhetjük el, hogy a potenciális vevőkhöz eljusson a mondandónk lényege, még mielőtt elunnák a szöveg olvasását.


hunprobalazs