A méhcsípés jótékony hatásairól

Nagyon sokan vannak, akik rettegnek a méhcsípéstől. Ez természetesen abban az esetben érthető, ha allergiás reakciót vált ki a szervezetből, azonban kevesen gondolnák, hogy a méhcsípésnek jótékony hatása is lehet.

A méhcsípés jótékony hatása az emberi szervezetre abból áll, hogy a csípés során az emberi szervezetbe kerülő természetes anyagok javítják a vérkeringést, csökkentik a gyulladásokat, illetve enyhítik a fájdalmat. Egy olyan terápiáról van szó, amelynek hatékonysága bizonyított. A reumatikus betegségek kezelésére, az ízületi gyulladásokra, vagy például a csontbetegségekre is jó hatással van. Alkalmazása javasolt köszvény, reuma, isiász, illetve ideg- és ízületi gyulladás esetén. A méhterápia természetes eredetű hatóanyagokra épül, ezért elkerüli a szintetikus anyagok használatából adódó mellékhatásokat. Ezek a negatív mellékhatások akkor jelentkeznek, amikor az adott szintetikus hatóanyagot hosszú ideig és nagy dózisban viszik be az emberi szervezetbe.

Ebben az esetben mindenképp ajánlott valamilyen természetes eredetű megoldás, mint például a méhterápia. A méhek által termelt magas biológiai értékű anyagok felhasználása szinte végtelen.  A propolisz, a méz, a viasz, az enzimek kifejezetten pozitív hatással vannak az emberi szervezet emésztési- és immunfolyamataira, antibakteriális és virális ellenálló képességére, a különféle méregtelenítési folyamatokra. Sokáig megkérdőjelezték a méhméreg terápia jótékony hatását, azonban már az 1920-as évek óta rengeteg kutatást végeztek és ezek igazolták, hogy a méhméreg hatóanyagai ténylegesen enyhítik bizonyos betegség tüneteit. A méhmérget az utóbbi években már daganatos betegségekre vonatkozó vizsgálatokat is végeztek, melyeknek szintén jó eredményei voltak.


hunprobalazs