A mélyhűtő használata

A legtöbb házban, illetve lakásban, ahol a hely megengedi, találkozni mélyhűtővel. Ezekben számos gyümölcsöt, zöldséget és húst tárolhatunk, vagy akár az előre megvásárolt fagyasztott élelmiszereket.

Fontos, hogy a mélyhűtőbe csakis olyan dolgokat tegyünk, amire valóban szükségünk is lesz az év folyamán, ne vásároljunk, vagy rakjunk be felesleges dolgokat, mert ezzel csak helyet foglalunk és olyan élelmiszereket nem tudunk majd belepakolni, amire valóban szükség is lenne. Ez mellett, figyeljünk oda, hogy ne dobáljuk tele a szekrényt vagy ládát, legyen egy rendszer, ami segít, hogy mindent könnyedén megtaláljunk. A mélyhűtő tisztítása során, illetve még az engesztelés folyik, ügyeljünk, hogy a lefagyasztott dolgokat addig hűtőtáskában tároljuk, vagy találjunk neki egy olyan helyet, ahol biztosan nem fog kiengedni. Ami kiolvad, azt mindenképp elkell fogyasztanunk, a visszafagyasztása semminek sem ajánlott. A rendrakásnál, biztos találunk már rég elfeledett gyümölcsöket, vagy esetleg húsokat, ezeket használjuk el minél előbb, hisz a túl sok tárolás nem tesz jót semminek. A gyümölcsökből készíthetünk desszerteket, viszont ha ez már igen régóta ott áll, inkább válasszuk neki a szemeteskukát, minthogy egy mélyhűtő ízű tortát tegyünk a család elé. A régi húsokból főzhetünk a kutyáknak, vagy macskáknak remek vacsorákat, amit biztosan szívesen fognak fogadni.

A kimosás, fertőtlenítés és a szárazon áttörölés után, pakoljunk mindent vissza rendesen. Érdemes felcímkézni mindent, ne bízzunk abban, hogy emlékezi fogunk mindenre. A rendezés egyszerűsége függ attól, hogy álló vagy fekvő, vagyis fagyasztószekrényünk, illetve ládánk van. Ennek vásárlása során leginkább a tárgyra szánt hely szokott kihatással lenni. A fagyasztószekrény magasabb, még a láda inkább szélesebb. Ez utóbbinak több helyet kell biztosítanunk, viszont több mindent is tudunk majd belepakolni. A már főtt ételeket, leveseket, esetleg a már kész ételeket, mint például a felvágottakat két, esetleg három hónapos tárolásra raktározzuk el. A darált húsoknak a 3-4hónap az ideális, még a friss disznóhúsnak, illetve szárnyasoknak akár a 6-9 hónap is. A marhahús, illetve a vadhúsokat raktározhatjuk 6-12 hónapig.


hunprobalazs