A Milka csokoládé

A Milka az egyik legnépszerűbb és legrégebbi tejcsokoládé márka a világon, a Kraft Foods terméke. A márkát még 1825-ben, Philippe Suchard svájci cukrász alapította meg, akkor még kézzel készített desszertnek számított.

A Milka csokoládé megszületése érdekesen indult. A svájci Philippe Suchard bizonyos termékeket árusított, amiket szeretett volna értékesíteni Amerikában is. Viszont nem járt sikerrel, nem talált vevőket. Ennek ellenére itt találkozott a kakaóbabbal, ami a nagy üzleti lehetőséget adta neki. Egy nagyobb mennyiséggel tért vissza hazájába, amiből kézműves csokoládét kezdett készíteni. Ez még nem tartalmazott tejet, valódi, sötét étcsokoládé volt, aminek titkos receptjét csakis ő ismerte. Ezután újítani kezdett, az 1890-es években megalkotta az első tejes változatot, majd tizenegy év elmúltával megszületett a Milka. A márkanevet csak később 1901-ben regisztrálták. Ezt már a kezdetektől lila papírba csomagolták be, és már ekkor is ott szerepelt rajta a tehén és az alpesi panoráma. A sajátos külső megjelenést a mai napig megtartotta, ezzel minden Milka édesség csomagolásán találkozhatunk.

Manapság a Milka csoki gyártásának legnagyobb százalékát a németországi Lörrachban végzik, ami évi 120ezer tonnát tesz ki, de számos más országban is nagy mennyiségben állítják elő. A csokoládé a Milka nevet, az összetevői első betűjéről kapta, vagyis a Milch és a Kakao adja meg a Milkát. Még régebben a márka még csak a tej csokis változatokat készítette, mára már számos ízesítéssel találkozhatunk a boltok polcain, melyeknek mindegyike a legfinomabb csokoládék közé tartozik. Számos változata lehetővé teszi, hogy a hagyományos édességet kedvelők, de még az extrémebb ízlésvilággal rendelkezők is rátaláljanak a saját kedvencükre.


hunprobalazs