A modern világban mit jelent a boldogság?

Vajon az a boldogság, hogy tegnap ettem egy csokit, ma kaptam egy csokor virágot, holnap pedig elutazunk telelni?  Vajon ezek tényleg boldoggá tesznek bennünket, vagy csak egy pillanatnyi állapot? Vágyaink között sokunk számára, valószínűleg az első helyen áll a ,,boldognak lenni” akarás!

Boldogságot talán így fogalmazhatnánk a legkönnyebben, hogy meg egy mentális állapot, amely nagyon tág intervallumot foglal magába. Ugyanis egyik nap megelégszünk azzal, amink van és titkon bízzunk abban, hogy ez jövőben változni fog. Majd találkozunk egy tőlünk sokkal hátrányosabb sorsú embertársunkkal, és máris boldogok és elégedettek vagyunk azzal, amink van, hiszen tudatosul bennünk, hogy mennyire szerencsések is vagyunk valójában. Az egyik legfontosabb dolog, hogy minden nap arra kell törekednünk, hogy megtaláljuk az aznapi boldog pillanatunkat. Tudjunk örülni a dolgoknak! Ne felejtésünk el hálát adni azért amink van! Ha őszintén megkérdeznénk Önt mi tenné boldoggá, tudna válaszolni rá? Sokunk számára, csak a vágy van, mellyel az állapot elérésére törekszünk, de azt sem tudjuk, hogy mi hozná el azt valójában nekünk.

A boldogság egy belülről fakadó őserő, melyet szavakkal nem igazán tudunk megfogalmaznunk, ám mindenki érzi magában. Boldogságot hozhat az életünkbe pl. egy szerelem. Ugye aki szerelmes, az mindig boldognak látszik. Ám felmerül a kérdés, hogy miért ne lehetne boldog az is aki egyedül van, és nem él párkapcsolatban? El kell fogadnunk magunkat, nem szabad engednünk a rohanó világ elvárásainak. Alakítsunk ki Énidőt, mikor csak magunkra koncentrálunk, és a lelkünkre figyelünk. Ekkor csináljuk azt, ami nekünk a legjobb, ami boldogsággal tölt el bennünket. Boldogsággal tölt el, ha titokban betolsz egy nagy adag fagyit? Akkor ne habozz, csak csináld!


hunprobalazs