A napkollektorok már családi házakon is hódítanak

Csak úgy, mint a legtöbb megújuló energiaforrást használó berendezések, úgy a napelemek is pár évvel ezelőtt még igazi különlegességnek, igazi kuriózumnak számítottak, amit csak kevesen engedhettek meg maguknak. Ma már viszont egyre inkább elterjedt alkalmazásuk, egyre többen alkalmazzák a háztetőkön ezeket a praktikus berendezéseket. Az egyre alacsonyabb áruk, illetve a más jellegű energiák folyamatos jelentős drágulása miatt még rövidebb a megtérülési idejük, így még nagyobb megtakarítást tesznek lehetővé.

[adsense_id=”1″]

A neves cég, a Bramac Kft. az elmúlt évben megalkotta legújabb napelemes rendszerét. Ez új napkollektoros megoldás a családi házak, közintézmények és szállodák fűtésrásegítésében is jelentős szerepet tölt be, de még a használati meleg víz előállításában is segítséget nyújtanak. A minőségi rendszer önmagában sajnos kevés, arra is ügyelni kell, hogy az előállított hő ne vesszen el a semmibe, így a hőszigetelésre is nagy hangsúlyt kell fektetni.

Napkollektor

Napkollektor

A hő elsősorban felfelé megy, így különösen a tetőfelületek hőszigetelése kap hangsúlyt. A Brama cég, hogy igazán komplex megoldást nyújtson erre is gondolt, így a szarufa felett elhelyezkedő, felületfolytonos hőszigetelést is biztosíthat a kollektorok mellett. A könnyedén elhelyezhető szigetelés a kasírozott alátétfóliának és a gyári dupla ragasztósávoknak hála egy szélzáró és fokozottan vízzáró alátéthéjazatot is képez. A rendkívül alacsony hővezetési tényezővel és igen magas áramtermelő hatásfokkal rendelkező napelemmel együtt professzionális megoldást kínálnak.

A gyártó cég szakemberei igény esetén helyszíni felmérést is készítenek, illetve díjmentesen segítik a szerkezetek beépítést, valamint a cég még energetikai pályázati anyagok összeállításában is ügyfelei rendelkezésére áll, hogy még könnyebben és kedvezőbben juthasson minél több ember a megújuló energiaforrásokhoz.


hunprobalazs